Sport

Darius Apolzan, în stand-by

 | 24 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Fosta extremă dreapta a Energiei, Darius Apolzan, a încheiat sezonul în postura de jucător accidentat și, odată cu sezonul, pentru el s-a încheiat și contractul cu echipa gorjeană.

Semnatura eletronica CertDigital

După multe sezoane jucate pentru echipa gorjeană, Darius Apolzan spune adio Energiei, echipă care nu i-a oferit un nou contract. Ultimii ani au fost de coșmar pentru „Bănel”, cum este poreclit jucătorul, acesta trecând dintr-o accidentare în alta, fapt care a afectat serios și puținele evoluții pe care acesta le-a mai avut în tricoul Energiei.
Ultima accidentare pe care a suferit-o Apolzan este de fapt o recidivă a fracturii de stres pe care a avut-o, acum extrema fiind în plin proces de recuperare după cea de-a doua intervenție chirurgicală pe care a fost nevoit să o suporte. „Încă sunt în perioada de recuperare după operația de fractură de stres pe care am făcut-o, a doua… Am insistat ca de această dată să-mi fie montată o tijă de titan, așa trebuia să se fi procedat de prima dată, poate nu se mai ajungea să fiu operat și a doua oară. Sper ca în câteva zile să scap și de cârje și cam într-o lună să pot să trec la alergări ușoare”, a declarat Darius Apolzan explicând situația sa medicală.

Caută un angajament afară
Pentru moment, Darius Apolzan se lupta cu problemele legate de accidentare, încă nu e refăcut, mai are de așteptat și de tras, însă trage nădejde că va mai juca handbal câțiva ani. Unde? Încă nu știe, abia după ce va reuși să treacă peste această problemă medicală va putea lua o decizie: „Despre viitorul meu în handbal nu pot să spun nimic deocamdată. Nu am discutat cu nicio echipă din Liga Națională, e drept că nici situația medicală actuală nu mă ajută deloc”, a declarat fostul jucător al Energiei. Cum pentru a mai găsi un loc în loturile echipelor din Liga Națională va fi destul de târziu atunci când el va reuși să fie apt, dar și pentru că deja are o vârstă și trebuie să se gândească și la ceea ce va face după ce-și va încheia cariera, Darius Apolzan se gândește să caute un contract în străinătate, chiar dacă va fi nevoie să joace handbal și să și muncească în același timp, așa cum deja o fac mulți dintre jucătorii români plecați în afara granițelor: „Am vorbit cu impresarii și aștept să văd ce aș putea să fac. La vârsta mea, am 32 de ani, cred că varianta cea mai bună ar fi aceea a unui angajament afară. Probabil ceva legat și cu un alt job, cu un servici. Am discutat și cu Liberț, care e în Germania, dar și el mi-a spus că mai întâi trebuie să fiu apt de joc, să fiu total recuperat, abia apoi putem discuta, putem căuta ceva acolo. E vorba de liga a VI-a în Germania, acolo au un handbal foarte ridicat valoric chiar și la acest nivel. Ar mai fi o variantă pe care am discutat-o cu impresarul, ceva în campionatul Ungariei, acolo unde va merge și Pami (n.red. – Rădulescu, fost portar al Energiei, în ultimii ani jucător în liga secundă din Norvegia, la Strindheim). Dar și pentru acest pas am nevoie să fiu recuperat și apt de joc”, spune Darius Apolzan.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL