Sport

Dubla lui Văcaru duce Cupa la Turceni!

 | 13 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Echipa de fotbal Ştiinţa Turceni a reuşit să-şi adjudece cel de-al doilea trofeu al fotbalului judeţean, după ce a învins, în finală, formaţia Gilortul Târgu Cărbuneşti. Ultimul act al competiţiei s-a desfăşurat, duminică, la Ţicleni, iar băieţii lui Viorel Cojocaru s-au impus după un meci aprins. Trupa pregătită de Mihai Dinu a deschis scorul repede, în minutul 6, prin Almăjan, dar vicecampioana a revenit spectaculos graţie unei duble a lui Văcaru (`17, `38). Ambele goluri au fost marcate din lovituri libere. Din nefericire pentru Gilortul, cărbuneştenii au rămas în 10 oameni din cauza eliminării lui Almăjan, care a văzut direct cartonaşul roşu înainte de pauză. Marcatorul golului a fost eliminat pentru un fault în postura de ultim apărător. În repriza secundă echipa din Cărbuneşti, deşi a avut iniţiativa, s-a apropiat destul de greu de careul advers, fiind însă periculoasă la fazele fixe. Pe de altă parte, Turceniul a ratat o sumedenie de ocazii pe contraatac, dar oportunităţile irosite nu s-au răzbunat…La festivitatea de premiere, pe lângă trofeul acordat câştigătoarei, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj a înmânat premii individuale, dar a recompensat şi toate echipele prezente pe podium în întrecerile rezervate seniorilor şi juniorilor din Ligile a IV-a și a V-a. De asemenea, câştigătorii Cupei au primit un rând de echipament oferit de sponsorul competiției, “Casa Alex”.

Semnatura eletronica CertDigital

Radu Constantin, primarul oraşului Ţicleni: “Ne-am bucurat că am fost gazda Cupei Gorjului. Ne-am pregătit cu o lună de zile înainte, am amenajat terenul şi tribunele. A venit foarte multă lume, la un meci de calitate, ambele echipe s-au prezentat foarte bine. E benefic faptul că am organizat această finală. Aş vrea ca anul viitor Cupa Gorjului să fie câştigată de Ţicleni. E şi rândul nostru, Cărbuneşti şi Turceni au mai luat Cupa”.

Cristina Cilibiu, primar Turceni: “Ştiinţa Turceni a fost echipa mai bună. A fost un meci frumos care s-a jucat până în ultimul minut. Felicitări băieţilor, şi la mai mare! Încercăm să câştigăm şi campionatul anul viitor, vom da tot ce este mai bun, acum să vedem ce o să iasă. Echipa a mai jucat în eşalonul trei, dar trebuie să vedem şi cum stăm cu banii pentru că ştim foarte clar că Liga a 3-a cere şi alte finanţări, dar mai întâi să fie campioni şi noi o să-i susţinem în continuare”.
Dănuţ Birău, primar Târgu Cărbuneşti: “Îi felicit pe băieţi pentru modul în care au jucat. De asemenea, îi felicit pe adversari şi organizatori. A fost un meci între două echipe echilibrate valoric, care s-a încheiat, din păcate, cu înfrângerea echipei noastre, dar trebuie să avem în vedere că am jucat mai mult de o oră în inferioritate numerică. Jocul a fost decis de două execuţii de excepţie ale lui Văcaru. Le urăm succes celor de la Turceni în faza naţională a Cupei, la anul ne vom pregăti mai bine. Cred că şi locul 3 în campionat şi această finală de Cupă a României trebuie să ne mulţumească la momentul actual pentru că posibilităţile noastre financiare acestea sunt”.

Alin Văcaru, fotbalist Ştiinţa Turceni: “Din punctul meu de vedere, a câştigat echipa care a fost mai bună, care a avut o constanţă pe toată perioada campionatului în ciuda faptului că noi am pierdut promovarea. Ne gândim să ajungem într-o etapă superioară a Cupei României şi chiar să jucăm cu o echipă de Liga 1. Cred că la anul o să ne propunem un obiectiv mai îndrăzneţ alături de conducere, alături de doamna primar, o să ne propunem să accedem în Liga a 3-a”.

Mihai Prunariu, preşedinte AJF Gorj: “Aş vrea să mulţumim gazdelor noastre de la Ţicleni. A fost o finală frumoasă, jucată în spirit de fair-play. S-a încheiat încă o ediţie de campionat, fără incidente, fără probleme. Am premiat la toate categoriile de vârstă şi la toate competiţiile primele trei locuri. Le urăm tuturor «vacanţă plăcută»! Nu în ultimul rând, aş vrea să transmit «baftă» celor de la Internaţional Băleşti, care vor juca meciul de baraj cu Tractorul Cetate, şi sper să câştige şi să meargă în Liga a 3-a. Următoarea locaţie în care se va disputa Cupa va fi stabilită în Adunarea Generală”.
La capătul acestui sezon de fotbal judeţean, Viitorul Plopşoru a câştigat Liga a 5-a, iar Internaţional Băleşti s-a impus în Liga a 4-a. Formaţia lui Dan Vasilică va da baraj cu Tractorul Cetate (Dolj) pentru promovarea în eşalonul trei, în trimp ce Ştiinţa Turceni, învingătoarea din Cupa Gorjului, va reprezenta judeţul în următoarea fază a Cupei României.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL