Sport

Edi Iordănescu e îngrijorat, dar Narcis Răducan continuă să fie optimist

 | 30 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

După foarte mult timp, Pandurii a intrat în vacanță cu datorii la jucători, elevii lui Edi Iordănescu au rămas de sărbători cu buzunarele goale, dar președintele gorjenilor spune că primele zile ale anului 2016 ar putea aduce deblocarea situației.

Semnatura eletronica CertDigital

Situația financiară, blocajul în care Pandurii a intrat în acest final de an, îl pune pe Edi Iordănescu într-o postură delicată. Tehnicianului îi este greu să continue discuțiile cu jucătorii pe care îi are în vizor pentru a întări echipa atâta vreme cât nu știe cu ce gen de promisiuni să îi facă să semneze contractele. În același timp, este cunoscut deja, Edi Iordănescu și-a creat o carte de vizită și a început să primească oferte, în acest moment surse din preajma acestuia indicând faptul că există chiar o ofertă concretă pentru el pentru a semna un contract încă din această iarnă. Edi Iordănescu a declarat în mai multe rânduri că își dorește foarte mult să continue munca la Pandurii și să-și ducă la bun sfârșit mandatul fiind tentat și de a începe alături de gorjeni o aventură europeană, echipa fiind în proporție de 90% calificată și în cupele europene. Totuși, incertitudinea din acest moment l-ar putea face pe tânărul tehnician să ia în calcul și această variantă, a plecării din iarnă, dacă problemele nu vor fi rezolvate rapid.

“A fost bine până în noiembrie”
Dacă antrenorul este îngrijorat și se teme că echipa ar putea face pași înapoi în ceea ce privește drumul către performanță, președintele Narcis Răducan are convingerea că lucrurile se vor îndrepta în perioada imediat următoare. Răducan a recunoscut la Dolce Sport că aceste probleme financiare există și jucătorii au plecat acasă, de sărbători, fără a fi primit ceea ce li se cuvenea, fiind vorba de două luni întârziere la salarii și cam tot atât la primele de joc, dar are promisiuni că la începutul lunii ianuarie se va regla această problemă: “Din păcate problemele financiare nu s-au rezolvat încă și e un ușor motiv de îngrijorare. Pe termen mediu nu se pune problema să nu ne putem descurca. Avem promisiuni din partea finanțatorilor că echipa va fi susținută în continuare, vor veni și banii de la televiziuni, în două tranșe, dar a intervenit pe final de an acest blocaj și din păcate echipa a intrat în vacanță fără a fi plătite salariile”, a declarat oficialul gorjenilor. Acesta a explicat și cum s-a intrat în acest blocaj: “Eram foarte siguri de banii din televiziuni, din păcate nu au intrat acești bani și am intrat cu toții sau foarte multe echipe într-un blocaj. Eu am vorbit cu Edi, am discutat pe marginea acestei probleme pentru că începe foarte devreme sezonul de primăvară, mă refer la pregătiri și plecarea în cantonament și trebuie făcute rapid niște plăți. Pentru noi a fost bine până în noiembrie, după aceea a intervenit blocajul. Eu sper ca imediat după Revelion să o rezolvăm. Avem o întâlnire și cu acționarul principal și cu toți oamenii care au fost și sunt alături de echipă în ultimul an. Cred că toți ne dorim același lucru, ca Pandurii să se autodepășească în acest an și să îi facem mândri de aceste performanțe, mai ales că suntem singura echipă din Oltenia în momentul acesta care suntem în perimetrul de play-off, ceea ce este o mândrie pentru noi”, a mai spus Narcis Răducan.

Au acontat doi jucători
Pandurii, în ciuda acestor probleme, se gândește la performanță și Narcis Răducan anunță că deja s-a bătut palma cu doi jucători, contractele urmând a fi semnate după trecerea în noul an: “Avem niște acorduri verbale cu doi jucători, dar nu am trecut la semnarea actelor, am spus că o vom face imediat după Revelion. Nu sunt jucători din Liga 1, sunt jucători de afară, dar care au mai evoluat în Liga 1. Sunt jucători foarte buni, nu mai este cazul să intervenim cantitativ asupra lotului”, a anunțat Narcis Răducan la Dolce Sport fără însă a oferi și numele jucătorilor.
Președintele grupării gorjene a menționat încă o dată că nu va fi o campanie în care se vor aduce mulți jucători, grosul lotului fiind stabilit încă din vară, când consideră că s-a făcut o selecție bună, rezultatele echipei confirmând acest lucru: “Echipa a plecat din ghearele retrogradării și a ajuns aproape de podium, iar lucrul acesta dovedește că s-a lucrat bine. În vară a trebuit să reînnoim contracte sau să aducem jucători, cred că au fost 12-14 jucători noi, făceam un calcul și avem șase jucători noi în primul unsprezece. Nu e deloc ușor să faci acest lucru și e meritul lui Edi Iordănescu în mare măsură, el lucrează cu jucătorii zi de zi. Acum lucrurile stau diferit, vor pleca 3-4-5 jucători care nu au dat satisfacția dorită sau încă nu și-au revenit după accidentări și vor veni trei, maxim patru jucători. Deja avem discuții avansate cu ei, dar încă nu s-a concretizat. Sunt și sărbătorile și nu puteam să aducem jucătorii să semneze acum. Este și problema financiară, dar eu mă bucur că jucătorii au acceptat aceste probleme de pe final de an și nu cred că ați auzit prea multe tensiuni de la noi, deși ele erau existente și nu e ușor de gestionat o astfel de situație”, a mai spus Narcis Răducan.
Pandurii a încheiat anul 2015 pe locul 5 în Liga 1, cu un bagaj de 40 de puncte, iar un singur punct din ultimele trei partide din sezonl regulat, când va întâlni pe ASA Târgu Mureș, CS U Craiova și Viitorul Constanța, îi va asigura nu doar locul în play-off, ci și accesul în următorul sezon al cupelor europene.

nr“Nu se pune problema ca Pandurii să intre în incapacitate de plată. Nu uitați că avem în portofoliu jucători care oricând pot aduce milioane, nu doar sute de mii euro, jucători care pot evolua și la campionatul european. Dacă am identifica o problemă majoră precum o incapacitate de plată, putem da drumul lui Hora, lui Nistor sau oricărui jucător pe care-l avem în curte și atunci ne-am regla, dar ne-am impus cu toții să facem ceva din punct de vedere sportiv și de aceea refuzăm să umblăm la calitatea jucătorilor”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL