Sport

Edi Iordănescu, mulțumit la un an de mandat

 | 16 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Tehnicianul Pandurilor și-a făcut un bilanț la capătul primului an de mandat la Pandurii și consideră că este foarte aproape de a-și îndeplini și cel de-al doilea obiectiv stabilit la cârma echipei gorjene.

Semnatura eletronica CertDigital

Antrenorul gorjenilor se uită în spate cu mândrie și spune că la finele unui an are motive să fie bucuros, echipa sa fiind pe un trend ascendent, cu șanse mari de a ajunge în play-off în acest sezon după ce anul trecut și-a îndeplinit obiectivul de a rămâne în primul eșalon: “Fiind și final de an, dar împlinindu-se și un an de când eu sunt oficial antrenor al Pandurilor, tragem câteva concluzii. Sezonul trecut, am reușit îndeplinirea obiectivului, slavarea de la retrogradare, iar acum suntem foarte, foarte aproape, în ciuda ultimelor două rezultate, de îndeplinirea din nou a obiectivului”, a declarat Edi Iordănescu vorbind despre obiectivele pe care le-a avut la Pandurii în anul 2015.

Cu gândul la un trofeu
Chiar dacă în ultimele meciuri echipa sa a avut o sincopă în confruntarea cu Botoșaniul și a fost dezavantajată în partida cu Dinamo, Edi Iordănescu spune că Pandurii are un cuvânt de spus în fotbalul intern și se apropie momentul în care primul trofeu se va așeza și în vitrina gorjenilor: “Mă simt mândru și onorat și așa m-am simțit pe toată perioada de un an de când sunt antrenor al Pandurilor, o echipă de tradiție, o echipă care, de multe ori, a avut un cuvânt important de spus în fotbalul românesc. Poate a devenit deja momentul ca această echipă să câștige și un trofeu. Dacă nu anul acesta, poate la anul, dacă nu la anul, poate peste doi ani, dar sper să fie cât mai curând. Să sperăm că se va ridica și acest nou stadion și comunitatea se va putea bucura de el și atunci Pandurii să fie cu adevărat o forță a competiției și să pună primul trofeu în vitrină”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

La Târgu Jiu, ca acasă
Nu puțini au fost aceia care, antrenori sau jucători, la fotbal sau la oricare alt sport, ajunși la Târgu-Jiu nu au găsit reperele vieții cu care erau obișnuiți și nu au reușit să se acomodeze, să se simtă ca acasă. Nu este însă și cazul lui Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor ținând să precizeze că orașul și oamenii din jurul său l-au făcut să se integreze perfect și să se simtă aici ca acasă: “Pentru mine a fost și este onoare și o plăcere. Menționez că familia mea este alături de mine aici și s-a adaptat foarte bine orașului și comunității și țin să mulțumesc celor pe care-i știam și celor pe care i-am cunoscut în această perioadă și sunt în jurul echipei, oameni care sunt atașați de această echipă și nu numai. Mă simt ca acasă și nu sunt persoana care să se adapteze prea ușor în unele locuri, iar asta spune foarte multe lucruri despre tot ce înseamnă acest oraș și oamenii cu care am interacționat în această perioadă”, a explicat Edi Iordănescu. Acesta ar fi și un motiv pentru care Edi Iordănescu este tentat să semneze și prelungirea contractului, asta dacă îi vor fi îndeplinite niște condiții legate de bugetul echipei și obiectivele acesteia. “Atunci când familia ta se simte bine într-un loc, când tu ai în jurul tău oameni cu care vorbești aceeași limbă și echipa are și rezultate, nu ai de ce să îți dorești să pleci, să o iei de la capăt într-un alt loc, unde nu ai de unde să știi cum va fi, cum te vei adapta și cum se vor adapta și ceilalți la ceea ce vrei tu”, spunea cu altă ocazie antrenorul Pandurilor.

Bucuria realizărilor
Edi Iordănescu spune că Pandurii i-a oferit motive de bucurie, îndeplinirea primului obiectiv și apropierea de împlinirea celui de-al doilea fiind două dintre ele. Tehnicianul echipei gorjene mai spune că această bucurie a trebuit să și-o țină în frâu pentru a reuși să capaciteze grupul în continuare, să le inspire jucătorilor dorința de a-și dori mereu mai mult, de a nu se mulțumi cu puțin. Edi Iordănescu spune că bucuria sa este cu atât mai mare cu cât mulți nu au crezut în posibilitatea ca echipa să termine sezonul regulat între primele șase din campionat: “În perioada de vară s-a discutat pe tema obiectivelor și erau destul de mulți sceptici când spuneam despre noile obiective și mă refer la calificarea în play-off. Poate și argumentat, pentru că ne-am propus un obiectiv îndrăzneț ținând cont de context, de conjunctură, de faptul că am pierdut atât de mulți jucători în vară, că este foarte greu să ne deplasăm să jucăm departe de casă… Mereu am stat și m-am gândit ce ar fi însemnat, cu rezultatele pe care le-am avut în acest an, să fi jucat acasă. Sunt sigur că ar fi fost stadionul plin la fiecare joc. Cei care nu au crezut în noi au avut și motive să o facă. Nu mă refer în plan nominal, în mine, în Narcis Răducan, ca președinte, sau în jucători. Au văzut un parcurs greu de realizat”, a explicat antrenorul echipei târgujiene.

“Sunt mulți cărora le stăm în gât!”
Edi Iordănescu are convingerea că echipa sa va reuși să termine pe un loc de play-off, chiar dacă va fi această calificare matematică să vină după meciul cu Astra, fie că va fi după unul dintre cele trei meciuri ce mai rămân de jucat în februarie. Asta în ciuda unora care, după spusele sale, nu “înghit” performanțele Pandurilor și nu i-ar dori în play-off: “Sunt mulți cărora le stăm în gât, pe care poate i-am deranjat. Poate nu suntem cei mai potriviți să fim în play-off, poate pentru că nu atragem foarte mult interes, nu știu, poate nu avem o tradiție foarte mare în spate, nu avem foarte multă glorie… Poate să mai fie și alte motive, dar privind strict fotbalistic, și asta ar trebui să primeze, Pandurii a demonstrat prin fotbalul pe care l-a prestat, coroborat cu rezultalele avute, că suntem în primele șase echipe ale României”, a mai spus fiul Generalului.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL