Sport

Egal nesperat pentru panduri!

 | 24 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Pandurii lui Stoican au smuls un punct preţios în această rundă, gorjenii egalând-o pe FC Botoşani după un penalti dictat la ultima fază a meciului. Formaţia din Târgu-Jiu a fost dominată clar de moldoveni, a făcut greşeli uriaşe în defensivă, dar a profitat de un fault imprudent al lui Muşat în minutele de prelungire. Florin Ilie şi Samson au fost punctele slabe ale apărării, în schimb Daniel Popescu, care a apărat o lovitură de la 11 metri, şi Ciprian Negoiţă, cel care a revitalizat banda dreaptă în partea secundă, pot fi consideraţi “eroii” gazdelor.

Semnatura eletronica CertDigital

Filmul meciului
Min.14: Oaspeţii au obţinut un penalti după ce Ilie l-a faultat pe Golofca, dar Popescu l-a ghicit pe Vaşvari.
Min.42: GOL FC Botoşani! Acelaşi Golofca a obţinut o altă lovitură de la 11 metri, după ce a fost dărâmat în careu de Samson. Vaşvari a transformat.
Min.43: Negruţ a încercat să dea, imediat, replica, dar şutul său din marginea careului a trecut pe lângă poartă.
Min.50: Ilie a greşit o pasă, Golofca a scăpat singur cu Popescu, dar a şutat peste poartă.
Min.66: Păcurar a şutat în portarul advers după o combinaţie frumoasă cu Negruţ.
Min.71: Hamed l-a testat pe Cobrea cu un şut în diagonală, însă cel din urmă a reţinut balonul.
Min.90+3: GOL Pandurii! Negoiţă a obţinut un penalti după o imprudenţă a lui Muşat, iar Paul Păcurar a transformat cu sânge rece.

Stoican: “Este un punct mare”
Rezultatul de vineri menţine şansele de salvare ale gorjenilor, care ocupă în acest moment locul de baraj. Cu un punct peste Chiajna şi patru sub ACS Poli Timişoara, Pandurii are o nouă finală în această săptămână, acasă cu FC Voluntari. “Este un punct de moral, care le dă încredere acestor băieți. Au alergat până în ultimul minut și au crezut în șansa lor. În a doua repriză am jucat un fotbal bun, cu multă presiune pe adversar, şi cred eu că este un rezultat echitabil, chiar dacă s-a obţinut în ultimul minut. Ceea ce mă supără pe mine sunt aceste greşeli personale, dar faptul că nu cedăm ne dă speranţe că ne putem atinge obiectivul. Noi trebuie să ne uităm și la rezultatele contracanditatelor noastre. Având în vedere că a pierdut Concordia Chiajna, este un punct mare obținut de noi în această luptă. Avem speranțe că putem să ne salvăm de la retrogradare” , a spus antrenorul Flavius Stoican. O altă veste bună a venit de la preşedintele USMO, Marin Condescu.
Acesta a declarat că s-au rezolvat actele în ceea ce-l priveşte pe Erico da Silva, care va avea drept de joc în meciul următor. “Nu credeam că avem noroc să dăm gol, şi din 11 metri. E un început, sperăm să nu pierdem cu Voluntari. Astăzi, l-am făcut şi pe Erico, sperăm să fie un plus şi pentru echipă. În cel mai rău caz ne-ar mulţumi locul de baraj”, a spus Condescu după meci. “Am obținut un punct, am luptat până la final, contează foarte mult și pentru moralul nostru, continuăm lupta la retrogradare. Sperăm ca duminică, în meciul cu Voluntari, să eliminăm toate greșelile și să avem puțin mai mult noroc, să câștigăm. Chiar cred că este un punct meritat”, a declarat Daniel Popescu. “Am avut ghinion, chiar dacă am făcut o primă repriză slabă. Apoi, am ieșit de la vestiare mai motivați și am făcut un joc bun. Era păcat să nu luăm niciun punct” , a spus şi autorul golului Paul Păcurar.
“Este un egal meritat, puteam să şi câştigăm în această seară. Dacă am luptat tot meciul şi am avut încredere, ştiam că putem să scoatem şi acest egal. Trebuie să muncim în continuare să ne salvăm. Cred 100% în salvare, ştiu că vom face faţă tuturor echipelor”, a precizat tânărul Yasin Hamed.

Moldovenii au dat-o pe oboseală
FC Botoşani a fost fără îndoială echipa mai bună în confruntarea de vineri, iar oaspeţii nu au digerat pea bine rezultatul final. Vaşvari, cel care a ratat un penalti în timpul meciului, a declarat că drumul lung şi-a pus amprenta pe jucători moldoveni. “La primul penalty am fost neinspirat, dar se mai întâmplă. Mă bucur că am reușit să marchez apoi. Eu am decis s execut și a doua oară. Nu cred că am fost suficienți de proaspeți în repriza secundă, s-a văzut o anumită stare de oboseală. Nu vreau să caut scuze, însă drumul a fost destul de obositor. După aspectul jocului, meritam toate cele trei puncte. Am avut ocazii clare”. Cel mai bun jucător al meciului, Cătălin Golofca, a recunoscut că formaţia sa a fost pedepsită pentru oportunităţile ratate. “Îmi pare rău că nu am luat cele trei puncte, am avut ghinion pe final. Jocul a fost dominat de noi, dar ocaziile se răzbună în fotbal. Nu știu dacă joc mai bine decât în alte perioade, eu mă antrenez foarte bine în fiecare zi. Noi jucăm toate meciurile la victorie”.

Pandurii Târgu-Jiu – FC Botoşani: 1-1 (0-1)
Pandurii: D. Popescu – Samson (Negoiţă 46’), Ene, Ilie, Buşu – Zaina (Hamed 46’), Cioinac – Firţulescu, Păcurar, Hlistei – Negruţ (Stana 72’). Antrenor: Flavius Stoican.
FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Tincu, Miron, Muşat – Vaşvari, Bordeianu – Golofca (Buş 87’), Endrick (Moruţan 73’), Roman (Elek 62’) – Herghelegiu. Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonaşe galbene: Ene 32’, Negruţ 33’, Samson 35’ / Vaşvari 56’, Golofca 56’, Miron 59’, Moruţan 75’, Herghelegiu 83’, Muşat 90+3’.
Arbitri: Cătălin Popa (Piteşti), Gabriel Stroe (Piteşti), Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); rezervă: Denis Haidiner (Hunedoara).
Observatori: Marian Dorobanţu (Buzău), Ion Craiu (Bucureşti).
Stadion: Municipal, Severin.
Cătălin Pasăre

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL