Sport

Fiasco în Olanda!

 | 29 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Pandurii nu și-a atins obiectivele în cantonamentul de la Hoenderloo. Olanda nu le-a oferit gorjenilor decât condiții de lux în pregătire și recuperare, dar nu și adversari cu care să-și măsoare forțele, iar pe final s-a renunțat și la ultimul meci din cauza unei crize de efectiv.

Semnatura eletronica CertDigital

“Nu-ți face iluzii pentru a nu avea deziluzii”, obișnuia să spună fostul președinte al Pandurilor, Marin Condescu, iar Edi Iordănescu, venit la echipa gorjeană prea târziu pentru a-i asculta sfatul, are parte de mari deziluzii după trecerea unei mari părți din intersezon. Aștepta un lot îmbogățit atât valoric, cât și numeric, aștepta adversari valoroși cu care să poată juca amicale care să-i ofere datele necesare reglajelor de dinaintea startului sezonului și mai avea și speranța unui campionat în care să termine în primele șase. I-au rămas doar aceste ultime speranțe, însă atâta vreme cât ele nu sunt susținute și de o campanie de achiziții, cu lotul avut acum la dispoziție, ele sunt deșarte, mai aproape fiind lupta pentru supraviețuire decât orice urmă de performanță.

Amical anulat
Antrenorul Pandurilor și-a dorit cinci jocuri de verificare în perioada în care și-a pregătit echipa la Hoenderloo, însă condițiile pe care le-a întâlnit acolo l-au făcut să rămână doar cu patru, nici acelea foarte edificatoare. După 21-1 contra unei echipe căreia nu-i dăm numele pentru că nu știm nici măcar dacă există (Google, despre care se glumește că ți-ar găsi și cheile, nu știe nimic despre aceasta), după un 8-0 cu o adunătură de jucători de fotbal, nicidecum de fotbaliști, meciuri considerate mai mult antrenamente, Pandurii a pierdut cu 3-1 singurul amical decent disputat în această perioadă. Divizionara secundă belgiană Royal White Star Bruxelles, grupare care în ultimii doi ani a terminat pe locul 12 într-o ligă de 18 echipe, a învins fără probleme trupa lui Edi Iordănescu. A urmat apoi o nouă joacă, un meci cu o echipă din Regionalliga germană, Sportfreunde Lotte, o echipă de prieteni ai sportului, așa cum o spune și numele, prieteni și cu Pandurii, golurile marcate de jucătorii noștri în acest meci, scor 3-0, fiind cadouri generoase făcute de nemți.
Din lipsă de adversari, dar și de efectiv, Pandurii ajungând să se antreneze într-un efectiv ce uneori nu depășea 15-16 jucători, trei dintre ei fiind însă portari, gruparea târgujiană a decis ca ultima dată rezervată pentru un joc de verificare să se transforme într-o nouă ședință de antrenament, una destul de tristă pentru Edi Iordănescu ținând cont de condițiile date.

Start slab de mandat pentru Răducan
Narcis Răducan a fost adus cu surle și trâmbițe la Pandurii, mulți se așteptau ca el să aibă deja în servietă soluțiile pentru completarea lotului echipei gorjene, una înjumătățită de plecările din vară, însă deocamdată campania de achiziții este dezamăgitoare. Wellington a fost primul jucător adus în ograda pandură și până nu demult a fost și singurul. La ultimul amical a debutat și noul fundaș central adus la Pandurii, un portughez pe care Narcis Răducan îl laudă suspect de exagerat, CV-ul său nefiind nici pe departe unul care să te dea pe spate. Vasco Fernandes nu este nici pe departe un fundaș central pe care să te bazezi meci de meci, el fiind folosit aproape la toate echipele la care a evoluat pe postul de fundaș dreapta. Nici statura nu-l avantajează, jucătorul de 28 de ani măsurând doar 1,80 metri, destul de puțin pentru un fundaș central. Dincolo de acești doi jucători nu sunt decât promisiuni, acelea că transferuri vor mai fi făcute, că timp mai este până pe 5 septembrie, când se închide fereastra de transferuri.

Probleme mari de efectiv
Pandurii a plecat în Olanda cu 20 de jucători dintre care trei sunt portari, acestora adăugându-li-se pe parcurs alți doi jucători, Wellington și Vasco Fernandes. Pițian și Trifu au fost și ei în cantonamentul Pandurilor, însă este greu de crezut că Edi Iordănescu se va baza pe ei mai mult decât ca soluții de avarie, la fel cum greu este de crezut și faptul că Alexandru Dan va reuși să se impună la Târgu-Jiu în cea de-a doua sa încercare de a prinde echipa. Din păcate, pe final de cantonament, Edi Iordănescu a avut la antrenamente un număr tot mai mic de jucători. Anton nu s-a antrenat de la jumătatea cantonamentului și a revenit în România mai devreme decât restul lotului. Wellington a plecat și el de la Hoenderloo invocând probleme în familie, luând drumul Braziliei. Și ca și cum nu ar fi fost suficient pentru tehnicianul pandurilor, la ultimul meci disputat în Olanda a venit și o accidentare a lui Vasiljevic, accidentare ce pare a fi una destul de serioasă.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL