Sport

La un pas de play-off

 | 21 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Trupa lui Edi Iordănescu a acumulat 40 de puncte și este 99% calificată în play-off, doar un dezastru și o înlănțuire de coincidențe nefericite ar mai putea scoate Pandurii dintre cele șase echipe ce vor lupta pentru campionat.

Semnatura eletronica CertDigital

Pandurii a fost la șapte minute de calificarea matematică în play-off, însă cele șapte minute au părut o veșnicie în condițiile în care trupa lui Edi Iordănescu a fost nevoită să joace cu un om în minus încă din prima repriză. După ce Droppa a fost eliminat cu Dinamo gratuit, Edi Iordănescu nu a avut soluții la închidere și s-a văzut nevoit să joace cu Pițian, iar lipsa de experiență a închizătorului gorjean, dar și graba lui Istvan Kovacs de a lua o decizie care a rupt foarte repede echilibrul numeric de pe teren au condus spre rezultatul final, unul nedrept pentru Pandurii.

Pandurii, superiori în 11 la 11
Astra a început meciul cu o prezență consistentă în terenul Pandurilor, dar fără a pune presiune sau a-și crea vreo ocazie importantă. Gorjenii au echilibrat destul de repede jocul, după 10-15 minute de joc ei fiind cei care au preluat frâiele partidei. De altfel, la prima ocazie, Pandurii a și reușit să deschidă scorul prin golul magnific înscris de Săpunaru, cu un trasor din interiorul careului, după o minge respinsă de fundașii Astrei la o lovitură liberă a lui Răduț. Era minutul 19 și Pandurii era în play-off-ul campionatului. Pițian a avut ocazia desprinderii în minutul 26, tot la o fază fixă. Săpunaru a executat perfect o lovitură liberă, Pițian a avut mingea pe frunte la 7 metri, dar a reluat pe direcția lui Lung, care a respins și a menținut Astra în joc. La doar un minut de la această ocazie, Pițian a văzut primul galben, după un fault asupra lui Texeira, care avea să fie dublat cu un altul, luat prostește. Pițian a stat în fața lui Budescu împiedicându-l să repună mingea după un fault, decarul oaspeților a șutat în el, iar Istvan Kovacs nu a stat pe gânduri și a scos rapid cartonașele ce aveau să-și pună decisiv amprenta pe desfășurarea meciului și pe scorul final.

Pandurii Târgu Jiu – Astra Giurgiu 1-1 (1-0)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 800
Au marcat: Săpunaru (min. 19) / Boldrin (min. 83)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Erico, Filipetto, Momcilovic – Pițian, Săpunaru – Ciucur (min. 59 V. Munteanu), Nistor, Răduț (min. 77 Nicoară) – Hora (min. 80 Vasiljevic). Antrenor: Edi Iordănescu.
Astra: Lung jr. – Queiros (min. 46 D. Niculae), Geraldo, Oros, Junior Morais – Lovin (min. 46 Boldrin), Dandea – Enache (min. 75 Stan), Budescu, Texeira – Alibec. Antrenor: Marius Șumudică.
Arbitri: Istvan Kovacs – Adrian Ghinguleac, Bogdan Gheorghe.
Cartonașe galbene: Pițian (min. 27 și 42), Hora (min. 73) / Alibec (min. 20), Boldrin (min. 59), Enache (min. 66).
Cartonașe roșii: Pițian (min. 42) / Geraldo (min. 90+2).

Rezistență eroică
La pauză, Astra a făcut schimbări ofensive, Boldrin și Daniel Nicolae au fost trimiși în teren cu gândul de a forța egalarea și chiar victoria. Oaspeții au pus presiune, însă nu atât de mare pe cât ar putea-o face o echipă de pe primul loc cu un om în plus pe teren. Prima ocazie a părții a doua a venit în minutul 50, după o eroare a lui Filipetto, care i-a cedat o minge lui Alibec, acesta a sprintat singur spre careul pandur, dar, față în față doar cu Mingote, a trimis mult pe lângă poartă căutând colțul lung. Trei minute mai târziu, Ciucur a avut șansa desprinderii, dar șutul din unghi, din interiorul careului, a fost respins de Lung, însă arbitrii nu au acordat nici măcar cornerul evident pentru toată lumea.
Oros a avut o lovitură de cap, pe spate, cu care putea obține egalarea, dar mingea a trecut pe lângă buturi, după care a urmat o perioadă de lupte la centrul terenului, fără ocazii, dar cu o serie de cartonașe galbene împărțite de Istvan. Hora și-a încercat norocul cu un șut de la mare distanță, dar nu a prins cadrul porții giurgiuvene, în schimb, în minutul 83, Boldrin, lăsat mult prea liber de închizătorii Pandurilor, și-a făcut un balon pentru un șut de la peste 25 de metri, iar execuția fantastică a scuturat plasa porții lui Mingote. La 1-1, Pandurii a cedat și fizic și psihic, iar Astra a fost aproape de a da lovitura.
Dandea a fost în două rânduri în poziție ideală de a marca, dar nu a reușit nici cu șutul și nici cu lovitura de cap, lucru care a făcut ca tabela să păstreze scorul egal. În prelungiri, Nicoară a prins un culoar liber, a sprintat spre poarta adversă, dar Geraldo a venit din lateral și l-a spulberat pe pandur. Intrarea criminală a lui Geraldo a fost taxată cu cartonașul roșu de Istvan, dar nimic nu avea să se mai întâmple, arbitrul punând capăt meciului imediat după repunerea balonului în joc.

Breeveld și Vojnovic, doriți la Pandurii
Pandurii face deja calcule pentru play-off și are nevoie de jucători importanți cu care să facă față duelurilor aspre ce se anunță în lupta pentru podiumul Ligii 1. Nicandro Breeveld, fost jucător al Pandurilor, în prezent la Steaua, se află în ultimele șase luni de contract și se pare că și-ar fi anunțat antrenorul că dorește să plece chiar din iarnă, iar destinația ar putea fi chiar echipa gorjeană. Edi Iordănescu are nevoie de încă un închizător în condițiile în care și-ar dori ca Săpunaru să coboare în linia defensivă, unde ar putea da o mai mare siguranță echipei. Pentru acel loc de închizător mai există și varianta Vojnovic, jucător care recent s-a despărțit de Dinamo și se află printre jucătorii care l-au impresionat pe Edi Iordănescu. Mijlocașul sârb a evitat să discute posibila trecere a sa la Pandurii, însă discuții în acest sens par a se purta și nu este exclus ca acesta să îmbrace din această iarnă tricoul alb-albastru al gorjenilor.

“Au fost două reprize total diferite. Acea eliminare ne-a dat peste cap. Să joci împotriva Astrei atâtea minute în inferioritate numerică, nu e uşor. E o echipă bună, e pe primul loc în clasament. În momentul în care au început să joace, ne-au pus mari probleme. Sunt fericit că am reuşit să marchez şi că am condus pe tabelă, dar, din păcate, nu s-a terminat 1-0. 40 de puncte ne asigură play-off-ul în proporţie de 99%. Vom vedea ce se va întâmpla în iarnă. Eu am contract până la vară şi vreau să îl duc la sfârşit. Cu siguranţă toate echipele din faţă se vor întări în perioada de transferuri. Sper să aducem cei mai buni jucători, cei mai în formă jucători, pentru a ne lupta pentru locul 2. Suntem fericiţi şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla mai departe”, Cristi Săpunaru, jucător Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL