Sport

Lejer cu amatorii

 | 22 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Pandurii n-are adversari în cantonamentul din Olanda, echipele pe care gorjenii le-au întâlnit sunt de un nivel mult prea scăzut, chiar și în condițiile în care lotul avut la dispoziție de Edi Iordănescu este, și el, sub așteptări, fără a fi primit plombele necesare.

Semnatura eletronica CertDigital

Primul adversar întâlnit de Pandurii pe pământ batav a fost unul pe care trupa lui Edi Iordănescu l-a călcat în picioare. 21-1 (4-0) a fost scorul cu care gorjenii au nimicit niște adversari ce, probabil, nu ar ieși în evidență nici în campionatul nostru județean. “Cel dintâi amical nici nu se pune pentru că am întâlnit o echipă locală de Liga 4, iar scorul 21-0, spune foarte clar că am avut în față niște amatori. Însă, jocul echipei m-a mulțumit, mai ales în ceea ce privește noii jucători, în acel prim meci Vali Munteanu a dat patru goluri”, a declarat Edi Iordănescu despre prima “mișcare” efectuată de gorjeni, căci despre un joc de verificare nu poate fi vorba. Nici cel de-al doilea meci, disputat în compania unor fotbaliști fără angajament, nu a fost ceea ce și-ar fi dorit Edi Iordănescu, și de această dată fiind vorba de o echipă slabă, fără capacitatea de a pune probleme Pandurilor. De altfel, lipsa unor adversari de valoare rămâne una dintre marile probleme ale acestui cantonament, unul în care poate singurul plus este calitatea condițiilor oferite de complexul sportiv în care se desfășoară: “Avem dificultăți mari în a găsi parteneri mai valoroși pentru amicale. Datorită programului din Liga I, care va debuta foarte devreme, nu avem alte variante de amicale decât cu echipe Liga 2, Liga 3 și 4 pentru că cei din primele eșaloane din zona de aici încep pregătirea mai târziu. Bine că am prins și acel amical cu o selecționată a jucătorilor olandezi liberi de contract din prima ligă și a doua, un test util pentru noi”, a mai spus antrenorul echipei gorjene.

Fără accidentări
Dincolo de condițiile foarte bune de care echipa se bucură la nivel de antrenamente și refacere, Edi Iordănescu mai are un motiv de bucurie, acela că, până acum, niciun jucător nu a căzut, niciun jucător nu este accidentat. “Sunt foarte mulțumit de modul cum se pregătește echipa, din punctul meu de vedere se vede un progres enorm față de ceea ce am găsit eu când am venit în iarnă. Și mă refer aici la concentrarea băieților, la disciplină, la disponibilitatea de efort. Chiar simt o implicare mult mai mare la antrenamente față de ce se întâmpla în trecut, jucătorii tratează cu maximă seriozitate, inclusiv pregătirea fizică. Deocamdată, nu avem probleme medicale în lot și mulțumesc lui D-zeu că nu am avut parte de accidentări, pentru că asta ne mai lipsea!”, sunt concluziile fiului Generalului după prima săptămână de cantonament din Olanda.

Încă fără achiziții
Wellington rămâne singura certitudine pentru panduri pentru moment, asta deși nici brazilianul nu a semnat încă un contract cu echipa gorjeană. Vârful adus liber de contract a trecut cu bine vizita medicală, făcută în Olanda, la Arnhem, însă contractul îl va semna la întoarcerea în cantonament a președintelui Narcis Răducan. Neîncrederea într-un campionat în care jumătate din echipe sunt în insolvență și pentru celelalte perspectivele nu sunt deloc roz face ca ofertele Pandurilor să fie întâmpinate cu reticență: “S-a negociat foarte mult cu jucători care, practic, trag de timp, ei așteaptă și alte campionate și de aceea nu sunt hotărâți să semneze contracte. Plus că se tem să vină în România, că nu se plătesc salariile. Cred că am vorbit numai eu cu vreo 20 de jucători. Am avut un fundaș central din Portugalia, prima ligă, Mingote chiar a încercat să-l convingă că la Pandurii lucrurile sunt altfel, dar tot la fel, ne-a refuzat până la urmă. Am avut discuții și cu un mijlocaș central olandez de primă ligă, care a evoluat titular în sezonul trecut, dar tot degeaba. Am vorbit până și cu De Lucas, la fel am pățit… Cu Marius Constantin, a cerut prea mult, iar legat de Tahar, cei de la Mediaș nu vor sub 100 de mii euro pe el”, a rezumat rapid Edi Iordănescu soarta negocierilor purtate de Pandurii privind achiziția jucătorilor pe care-i dorește. În continuare, antrenorul Pandurilor plânge după măcar un fundaș central, dacă nu chiar doi. În plus, Edi Iordănescu amintește și faptul că și antrenamentele sunt afectate de lipsa jucătorilor: “În continuare avem nevoie de 4-5 jucători pentru pozițiile neacoperite din echipă. Vă dați seama că lucrez contra-cronometru, iar asta ne afectează direct și la antrenamente, având la dispoziție un număr limitat de jucători. Cu doar 16-17 fotbaliști nu poți să lucrezi tot ce îți dorești…”, a mai declarat tehnicianul târgujienilor.

Încă trei amicale
După două jocuri transformate în antrenamente din cauza adversarilor modești, Pandurii va juca în zilele următoare cu adversari ceva mai valoroși, însă nu din cale-afară. Pe 24 iunie Pandurii ar trebui să joace cu belgienii de la White Star Brusseles, echipă din liga secundă, pe 26 iunie în compania unor nemți din Regionalliga Vest, a patra ligă din Germania, Sportfreunde Lotte. Trupa lui Edi Iordănescu are programat un meci și pe 28 iunie, dată în care Edi Iordănescu își dorește să joace cu Mouscron, însă deocamdată nu este nimic bătut în cuie, numele adversarului din ultimul meci amical nefiind încă stabilit.

Pandurii Târgu Jiu – Team Koot Azur 8-0
Au înscris: Vasiljevic, Şandru, Trifu – 2, Munteanu, Mrzljak, Shalaj, Roman.
Pandurii: Stanca, Trifu, Vasiljevic, Şandru, Grecu, Mrzljak, Piţian, Nicoară, Ciucur, Munteanu, Roman. Antrenor: Edi Iordănescu. Au mai jucat: Mingote, Lazar, Unguruşan, Shalaj, Buleică, Răduţ.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL