Sport

Nu se predau! Pandurii lui Grig, remiză spectaculoasă cu Timişoara

 | 21 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Pandurii Tg-Jiu s-a prezentat foarte bine la partida cu ACS Poli Timişoara, având în vedere situaţia delicată de la club. Mai mulţi tineri şi-au făcut debutul în remiza de la Severin, într-un joc pe care gazdele puteau să-l câştige.

Semnatura eletronica CertDigital

Filmul meciului
Timişoara a început mai bine confruntarea şi a fost echipa mai periculoasă în primul sfert de oră. De altfel, bănăţenii aveau să deschidă scorul în minutul 16, când Bărbuţ a defilat pe partea dreaptă şi i-a pus mingea pe tavă lui Popovici, care a marcat sec din trei metri. Prima mare oportunitate a Pandurilor a venit în minutul 33, şutul lui Voiculeţ, de la mare distanţă, trecând puţin peste transversală. Autorul primului gol a ratat o ocazie mare în minutul 36, iar peste numai câteva secunde, Antal a restabilit egalitatea după o centrare a lui Trocan. Gorjenii au atacat mai mult în repriza a doua, iar Antal a reuşit dubla în minutul 54, cu o nouă lovitură de cap. Din păcate, bucuria gazdelor nu a durat mult, Timişoara restabilind egalitatea printr-un penalti acordat uşor. Stanca şi Straton au păstrat tabela intactă la ocaziile mari ale lui Doman (69`), Sânmărtean (82`) şi Voiculeţ 90`), iar cele două formaţii şi-au împărţit punctele.

Grigoraş: “Am fi meritat victoria”
La finalul partidei, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, s-a răfuit cu arbitrul Marius Avram. Tehnicianul nostru a declarat că elevii săi ar fi meritat un succes şi i-a lăudat pe fotbalişti pentru efortul depus. “Am avut o senzaţie că multe faze au fost tratate necorespunzător, şi asta o spun ca să fiu blând. Jucătorii merită felicitaţi. După toate frământările din ultima perioadă au dorit, s-au luptat pe teren, cu improvizaţii suficient de multe. Exceptând cei 7 jucători care au evoluat şi altă dată, nu toţi pe aceleaşi posturi, restul au fost copii şi jucători de la echipa a doua. Era clar că ne va fi foarte dificil, dar din punct de vedere al atitudinii nu am ce să le reproşez. Eu cred că am fi meritat victoria, asta este părerea mea. Era o victorie de moral, după necazurile pe care le avem în ultima perioadă”, a spus Grig.
“Ţin să-i felicit pe aceşti copii, s-au descurcat foarte bine. Din punctul meu de vedere, vor creşte, au posibilitatea să joace meci de meci. Sunt copii talentaţi, cu valoare, cred că se vor impune şi vor deveni unii dintre jucătorii buni ai Ligii I. Nu vrem să ne facem de râs, suntem jucători profesionişti, fiecare cu blazon, cu nume. Şi eu, şi colegii mai vechi, vrem să arătăm că suntem jucători de caracter. Cred că asta ne mai ţine împreună până în iarnă”, a declarat căpitanul Lucian Sânmărtean.
“Mi se pare un rezultat echitabil, deşi puteam profita de înscrierea celui de-al doilea gol. Dacă mă întâlneam acum la vestiare cu Antal, l-aş fi bătut. A avut curajul să dea două goluri cu capul dintre fundaşii mei centrali. Dar ce să fac, pe fundaşii mei i-am certat, pe el nu”, a comentat, cu umor, tehnicianul Timişoarei, Ionuţ Popa.

Vor 9 puncte până în iarnă
Deşi Pandurii nu a obţinut un succes vital, vineri, preşedintele USMO, Marin Condescu, a declarat că ţinta de 9 puncte, până în 2017, rămâne în picioare. “E bine că a fost un meci cu 4 goluri, iar golurile noastre au fost din acţiune. Puteam mai mult, încercăm să obţinem 9 puncte până la iarnă. Este greu să intrăm în play-off, cu adversarii pe care îi avem. Să nu uităm că jucăm cu Mediaşul, cu CFR, cu Steaua. Noi speram să câştigăm astăzi, am trecut pe lângă şansă, dar nu a fost un meci urât”, a spus Condescu.
Pe de altă parte, Petre Grigoraş a declarat că Pandurii are o misiune aproape imposibilă: “Normal că este foarte greu cu lotul acesta. Era extraordinar de bine pentru noi dacă reuşeam să câştigăm, dar nu e un capăt de ţară. E foarte dificil să faci puncte cu jucători total neexperimentaţi”. Antrenorul a mai spus că banii din transferul golgheterului Hora nu au ajuns la fotbalişti: “Banii de pe Hora n-au ajuns la jucătorii care au venit în vară. Eu nu îi condamn pe băieți, au fost destul de răbdători până acum”.

Pandurii Tg-Jiu – ACS Poli Timişoara 2-2 (1-1)
Stadion: „Municipal”, Drobeta Turnu Severin.
Au marcat: Antal 37`, 53` / Al. Popovici 16`, Doman pen. 60`
Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Pleaşcă, Mrzklaj, Vasiljevic, Trocan (Pirtea 77`) – Răuţă, Sânmărtean – Hlistei (Brînzan 83`), Voiculeţ, Pârcălabu (Dodoi 90+1`) – Antal. Antrenor: Petre Grigoraş.
ACS Poli Timişoara: Straton – Străuţ, Bocşan, Cânu (Şeroni 73`), Novak – Croitoru, Artean – Bărbuţ, Llorrente, Doman (Mailat 80`) – Al. Popovici (Drăghici 66`) . Antrenor Ionuţ Popa.
Cartonaşe galbene: Pîrcălabu 35`, Voiculeţ 40`, Răuţă 86` / Bărbuţ 39`, Novak 49`, Llorente 56`, Artean 72`.
Arbitri: Marius Avram (Bucureşti), Iulian Radu (Bucureşti), Vlad Bârleanu (Bucureşti).
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL