Sport

Panduri dezrădăcinați

 | 08 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Pentru prima dată în istoria participărilor în Liga 1, Pandurii se reunește în afara Târgu-Jiului. Jucătorii echipei gorjene își reiau pregătirea, astăzi, de la ora 14.00, la București. Narcis Răducan este, oficial, noul președinte executiv al pandurilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Pandurii sunt ținuți departe de fani. Dacă în sezonul 2015-2016 echipa va evolua la Severin, pentru a permite modernizarea Municipalului, și reunirea are loc tot în “deplasare”.
Oficialii formației din Târgu-Jiu au decis ca revenirea din vacanță să aibă loc la București și nu acasă, gest unic în istoria pandurilor.
Și vizita medicală va fi efectuată, în premieră, mâine, la Institutul de Medicină Sportivă din București. De obicei, pandurii își verificau starea de sănătate la Policlinica Sportivă din Craiova.
Pandurii sunt cazați la un stabiliment de 5 stele, Premier Palace, situat chiar lângă Complexul Sportiv Ghencea, unde o cameră dublă costă 315 lei pe noapte. De altfel, oltenii se vor antrena în fieful Stelei în această săptămână, până sâmbătă când este programată plecarea spre Olanda pentru singurul stagiu de pregătire al verii, în localitatea Hoenderloo (13-29 iunie).
Și presa a fost restricționată drastic. Echipa lui Iordănescu jr. poate comunica cu jurnaliștii doar luni și marți. Miercuri, joi și vineri ședințele de pregătire vor fi închise.

Revin “împrumutații”
Lotul pe care se va baza Pandurii în noul sezon este o enigmă totală. Se știu doar câteva nume care nu vor mai continua cu echipa, Pintilii, Nistor, Eric, Matulevicius şi Paraskevas.
Elton da Silva și Cordoș sunt și ei pe lista plecărilor. “La Elton da Silva şi Cordoş am înţeles că au nişte opţiuni de prelungire care implică nişte bonusuri… Deşi sunt jucători alături de care aş continua, acele bonusuri financiare sunt destul de mari”, a spus Iordănescu care are mari dureri de cap în privința alcătuirii lotului pentru următorul campionat.
“Nu am avut decât trei zile de vacanţă şi acelea cu telefonul «legat» de ureche ! Pentru că principala problemă care mă preocupă acum este aceea a lotului pe care voi conta în sezonul viitor. Eu deja mi-am asumat un obiectiv altul decât evitarea retrogradării, deci e clar că ne trebuie şi o anumită calitate la nivelul lotului. Sincer, nu prea îmi place situaţia actuală, am impresia că batem pasul pe loc şi cu prelungirea unor contracte şi legat de transferuri”.
Fundașul Andrei Cordoș, 27 de ani, a și semnat un contract pe două sezoane cu FC Botoșani în condiții salariale mai bune decât la Pandurii.
Cert este că la reunire sunt așteptați și jucătorii împrumutați la alte formații în sezonul trecut, Alexandru Ciucur (CSMS Iaşi), David Lazar (FC Botoşani), Valentin Munteanu (Academica Piteşti – Liga 2) şi Laurenţiu Iorga (Oţelul Galaţi).
De asemenea, trebuie să se prezinte și fundașul central Erico da Silva, operat în iarnă. Dintre aceștia doar unul e o certitudine pentru tehnician.
“Ciucur e un jucător care îmi place şi care se va întoarce în mod cert la echipă. E unul dintre jucătorii pe care mă voi baza în sezonul viitor. M-am interesat foarte mult de el şi am informaţii bune. E un fotbalist de calitate, iar dacă se lucrează bine cu el, poate creşte foarte mult”, susține Iordănescu.

Edi, contre cu presa locală
Edi Iordănescu comunică cu presa locală…prin comunicate. Tânărul tehnician se disculpă în fața insinuărilor că ar fi în spatele debarcării fostului președinte Eugen Pârvulescu. “Cred că doar o neglijenţă a lui a dus la acel scandal, însă deciziile luate au aparţinut în totalitate Consiliului de Administraţie, eu am fost doar spectator”. De asemenea, Iordănescu spune că nu are nici o legătură cu aducerea lui Narcis Răducan la Târgu-Jiu. “Este adevărat că am fost întrebat de conducere despre el pentru că am lucrat în trecut la Steaua împreună şi nu am spus decât ceea ce gândesc. Decizia finală a fost din nou a celor care susţin acest proiect frumos numit Pandurii Târgu Jiu” afirmă Edward Iordănescu.

Narcis a semnat
Narcis Răducan (40 de ani) a fost numit președinte executiv al clubului Pandurii Târgu-Jiu. Răducan a semnat cu gorjenii un contract pe doi ani. “Mă bucur că foarte rapid am ajuns la un numitor comun şi în următorii doi ani sunt responsabil de rezultatele si evoluţia echipei Pandurii Târgu Jiu. Sunt convins că vom forma un grup unit, echipă, conducere, suporteri şi deşi suntem într-o perioadă de reconstrucţie, fiind la final de contract cu peste zece jucători, vom lua deciziile necesare ca Pandurii Târgu Jiu să continue parcursul bun din ultimii ani şi să ne autodepăşim, forţând intrarea în play-off anul acesta. Va fi un an dificil pentru că nu vom juca acasă, dar suntem convinşi ca mulţi dintre suporteri ne vor urma la Severin”, a spus Răducan.
Pentru Narcis acesta este al optulea club pe care-l bifează după Urziceni, Steaua, Oţelul, Viitorul, Chiajna, Astra şi Tg. Mureş.

Jako, noul sponsor tehnic
Pandurii au încheiat parteneriatul cu italienii de la Errea și vor fi îmbrăcați în noul sezon de firma germană de echipament Jako. Se pare că toate echipele finanțate de C.E.O. vor evolua în Jako, atât handbalul, cât și baschetul urmând să comande același tip de echipament.

“Să știți că nu este confortabil nici pentur mine că nu reușesc să rămân o perioadă mai lungă la o echipă. Credeți-mă, însă că problema nu este la mine. Timpul va arăta motivele pentru care plec după o perioadă atât de scurtă” Narcis Răducan după ce a semnat cu Pandurii, a opta echipă în CV-ul său de președinte.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL