Pandurii au scăpat de faliment, pentru moment: “Mulţi doreau un alt deznodământ!”

529

Magistraţii gorjeni nu au luat o decizie în privinţa cererii de declarare a falimentului, depusă de administratorul judiciar al Clubului de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, aflat în insolvenţă. Următorul termen a fost fixat pe 17 ianuarie 2018. Preşedintele USMO, Marin Condescu, a considerat hotărârea una normală, şi i-a îndemnat pe membrii asociaţi să sprijine Pandurii şi cu fapte în perioada imediat următoare. “Este o decizie firească, cererea de faliment a fost depusă de administratorul judiciar când nu terminase de inventariat nici activele clubului, dar poate aşa i-a spus legea. Repet, patrimoniul clubului este în jur de 6 milioane euro şi toate datoriile sunt de 4,5 milioane. Probabil judecătorul a considerat că oamenii trebuie să se lămurească între ei. Nu s-a judecat absolut nimic, oricine poate să introducă o cerere de faliment în momentul acesta, dar legea insolvenţei a fost concepută ca şi stare economică intermediară pentru societăţile care sunt în dificultate. Şi asta ca să se redreseze, nu să falimenteze”, a declarat Marin Condescu. Prezent la Tribunalul Gorj, administratorul special al clubului, Marin Golea, a declarat că Pandurii nu trebuie să-şi vândă toate bunurile, până în iarnă, pentru a scăpa de faliment, ci mai degrabă să asigure un “cash flow”. “Ni s-a acordat un nou termen pentru a valorifica activele clubului, au apărut elemente de noutate, contractul de comodat având în vedere investiţiile făcute de noi la stadion. Nu trebuie să vindem tot, trebuie să asigurăm bani pentru funcţionare. Este nevoie şi de aportul asociaţilor. Este nevoie ca toată lumea să facă eforturi pentru a ieşi din această situaţie dificilă. Strategia trebuie modificată, pentru ca <<activul>> să reprezinte preţul pieţei”, a comentat Golea. Pe de altă parte, principalul creditor al clubului, Marin Condescu, i-a dat dreptate primarului din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie a declarat că falimentul Pandurilor nu ar fi o tragedie, dar de această stare ar profita oameni care nu au dreptul. “Declaraţiile lui Marcel Romanescu sunt normale. E corect, nu era un capăt de ţară, nu era al treilea război mondial, dar este de evitat acest lucru. Unii care deja s-au gândit că vor împărţi averea clubului, ar primi-o pe nedrept. Din primăvară, au apărut fel de fel de oportunişti care credeau că dacă zboară se şi mănâncă. Nici o altă entitate sportivă în fotbal nu are infrastructura, capacitatea şi lotul pe care îl are Pandurii pentru a ataca o promovare şi pentru a obţine rezultate financiare pozitive pentru a ieşi din starea de insolvenţă. Va începe judecarea procesului de pe 1 noiembrie, dacă vom câştiga, vom obţine cel puţin 1,5 milioane euro şi promovarea care ar aduce încă 1,5 milioane euro, indiferent pe ce cale: sportivă sau judiciară”, a afirmat Condescu.

Ce se întâmplă cu grupele de copii şi juniori?
Fără bani de luni bune şi fără terenuri de pregătire, antrenorii şi juniorii de la centrul Pandurilor au îndurat umilinţe după umilinţe. Fără condiţii adecvate de pregătire, aceştia speră măcar ca hotărârea Instanţei de miercuri să aducă schimbări. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, spunea că finanţarea către acest segment va continua, dar s-au ivit probleme juridice. “Noi avem o reţinere în a continua în acest moment finanţarea Centrului de copii şi juniori pentru că este posibil ca banii care vor veni de la Consiliul Judeţean să ajungă imediat la creditori şi nu la copii şi juniori sau la personalul centrului. Este o problemă de natură juridică. Aşteptăm verdictul de la instanţa de judecată şi lucrurile vor fi mai clare. Să sperăm că va fi aşa pentru ca să știm ce avem de făcut în continuare în privinţa fotbalului“, a spus Popescu.
“Antrenorii nu vor fi lăsaţi de izbelişte. Ei au finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean. Dacă nu vin banii trebuie întrebat preşedintele de acolo de ce! S-a lăudat că are aceşti bani. Astăzi (n.r. miercuri), am purtat o nouă discuţie cu dumnealui şi încă o dată mi s-a promis că va finanţa această activitate. Eu sunt convins că foarte mulţi oameni, care poate au condus activităţi, au văzut astăzi un alt deznodământ, şi nu ştiu de ce. Copiii şi juniorii, indiferent de spaţiile alocate în presă pentru faptul că şi-au pus ghetele în cui, au jucat toate meciurile”, a declarat Marin Condescu.
De altfel, clubul a dezminţit printr-un comunicat oficial că juniorii pandurilor nu s-ar fi prezentat la meciuri, iar în caz contrar ar fi suportat consecinţele.
“Administratorul special al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Golea, face precizarea că a cerut şefului Centrului de Copii şi Juniori să solicite la club să se facă demersurile necesare pentru a închiria mijloacele de transport de care era nevoie pentru deplasarea la meciuri, întrucât microbuzul clubului nu mai poate fi folosit începând din această săptămână, conducătorul auto al acestuia pensionându-se. În situaţii similare, în care nu s-a putut asigura transportul la jocurile oficiale cu mijloace de transport ale clubului Pandurii, s-au închiriat mijloace de transport adecvate de la firme specializate din Târgu-Jiu. Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu comunică faptul că se vor lua măsuri disciplinare în cazul unor neprezentări la meci şi că se va asigura în continuare prezenţa la jocuri a grupelor de copii şi juniori cu mijloace de transport care vor fi închiriate”, se arată pe panduriics.ro.
Juniorii U17, antrenați de Florin Popete, au jucat în ultimul meci cu banderole albe la mâini, în semn de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here