Sport

Pandurii caută, Narcis Răducan mai așteaptă și e optimist – „Se vor rezolva toate problemele”

 | 29 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

În vreme ce Edi Iordănescu are în lot mai puțini jucători decât oricare altă echipă din Liga 1, președintele Narcis Răducan așteaptă ca alții să-și facă loturile pentru ca și gorjenii să aibă apoi acces mai ușor la jucători.

Semnatura eletronica CertDigital

Pe finalul cantonamentului, Edi Iordănescu a primit unul dintre cei doi fundași centrali solicitați. Portughezul Vasco Fernandes a ajuns în lotul Pandurilor, iar Narcis Răducan nu face deloc economie în cuvinte de laudă la adresa fundașului: „Este o mutare foarte bună, are experienţa campionatelor importante, vrem să luăm jucători de calitate, a jucat în prima ligă portugheză, în liga a doua spaniolă, a jucat şi în Grecia. Are o experienţă care ne dă speranţa că va fi de ajutor echipei”, este convins președintele echipei gorjene.

Se bazează pe piramidă
Narcis Răducan nu se teme că Pandurii va rămâne fără jucătorii pe care Edi Iordănescu i-a cerut, însă spune că trebuie doar să mai aștepte: „Există o particularitate a acestei perioade de transferuri în sensul în care campionatul nostru începe foarte repede, jucătorii buni din Occident sunt încă în vacanţă şi toată lumea aşteaptă să vadă transferurile echipelor mari. Totul este piramidal, în funcţie de ce lasă echipele mari împrumut, atunci până la nivelul 2, 3 mai apar jucători din Occident pe care putem să-i accesăm”, spune președintele echipei târgujiene plasându-și trupa la baza piramidei, adică printre cele mai puțin valoroase.

„Edi are de muncă”
Narcis Răducan spune că nu cantitatea, ci calitatea contează, că se va orienta spre campionate puternice din Europa pentru a completa lotul, însă cere timp, iar timpul, este conștient și el, înseamnă un surplus de muncă pentru antrenor și un risc mare pentru echipă, acela de a începe campionatul cu un deficit de jucători și de a-l continua cu o echipă lipsită de omogenitate. „Dacă umblam cantitativ era simplu în 4-5 zile luam 5-6 jucători. Am vrut să luăm jucători de la nivelul cel mai bun, urmărim campionatele Olandei, Portugaliei, Belgiei şi sunt sigur că în cel mai scurt timp vom fi în efectiv complet. Ne ajută faptul că perioada de transferuri se încheie pe 5 septembrie. Este adevărat că Edi Iordănescu are de muncă în a omogeniza lotul, dar asta este situaţia, trebuie să ne adaptăm. Se vor rezolva toate problemele şi vom termina în primele echipe ale campionatului”, spune Narcis Răducan.

Vor un amical la Severin
Cu un deficit de jocuri de verificare la activ, Pandurii și-a anunțat, prin vocea președintelui Narcis Răducan, intenția de a juca un meci amical și după revenirea în țară, până la startul campionatului. „A fost un mic dezavantaj, dar a fost ceva asumat de toată lumea, amicalele nu puteau fi foarte puternice, campionatele Olandei, Belgiei sau al Germaniei încep mai târziu pregătirea. Dar au primat condiţiile de pregătire. Amicalele nu au fost uşoare, s-a jucat tare, au fost antrenamente bune. Urmează intrarea în linie dreaptă, mergem acasă şi încercăm să ne adaptăm condiţiilor de joc. Vom încerca un amical la Severin cu o săptămână înainte de debutul campionatului”, a mai declarat președintele Pandurilor, care este convins că echipa gorjeană, în ciuda tuturor problemelor pe care le are în prezent, va avea un start bun de campionat, va face meciuri bune și va fi o echipă apreciată.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL