Sport

Patru la rând! Craiova defilează în Liga 1

 | 28 august 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Universitatea Craiova a obţinut, vineri, cel de-al patrulea succes consecutiv. Victoria din partida cu Gaz Metan Mediaş (0-2) a însemnat încă un meci fără gol pentru trupa lui Devis Mangia, care are acum cea mai bună apărare din Liga 1. Deşi s-a chinuit o repriză cu defensiva masivă a Mediaşului, alb-albaştrii s-au descătuşat în partea a doua, ardelenii fiind norocoşi că au scăpat doar cu două goluri. Fără un vârf veritabil în teren, Băluţă a ratat prima ocazie a Craiovei de după pauză, când s-a strecurat prin apărarea oaspeţilor, dar a tras peste poartă (`48). Căpitanul Craiovei s-a revanşat în minutul 56, când l-a servit ideal pe Gustavo în careu, iar brazilianul a finalizat cu sânge rece contraatacul gazdelor. Au urmat ocazii mari ratate de doljeni, Mitriţă, Gustavo sau Dimitrov fiind neinspiraţi în faţa porţii. În cele din urmă, fundaşul bulgar a luat o acţiune pe cont propriu şi i-a pus pe tava mingea tânărului Burlacu, cel care şi-a trecut în cont primul gol din Liga 1 (`86). După pauza competiţională, Craiova dă piept cu liderul CFR Cluj, echipă de care o desparte un singur punct.

Semnatura eletronica CertDigital

Mangia: “Ne aşteaptă meciuri dificile”
Antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a declarat că succesul este unul de moral înainte de două meciuri extrem de grele: cu CFR Cluj şi Dinamo. “Suntem încântați de această victorie. În prima repriză am avut mingea, dar am fost lenți. În partea a doua am reușit una dintre cele mai bune reprize de până acum. Folosim sistemul 3-4-3 deoarece mi se este eficient în acest moment, avem rezultate cu acest sistem. Trebuie să luăm ca punct de reper cea de-a doua repriză de astăzi și să căutăm să o îmbunătățim. deoarece ne așteaptă două meciuri dificile, întâlnim CFR Cluj și Dinamo, două dintre echipele puternice ale campionatului”. Revenit în teren după o pauză de trei runde, căpitanul Alex Băluţă este de părere că fotbaliştii olteni s-au adaptat la stilul italian “Este o victorie meritată. În prima repriză adversarii s-au închis foarte bine, nu ne-au oferit spații. În partea a doua am accelerat, i-am surprins și am marcat. Ne-am adaptat repede la acest sistem 3-4-3 din moment ce suntem neînvinși de atâta timp. În plus, ajungem repede la poartă. Trebuie să menținem acest ritm meci de meci și să arătăm că merităm să fim aici, sus. Mă bucur că mi-am ajutat echipa și că am fost aplaudat în momentul în care am fost schimbat”. Meciul cu Mediaş a fost unul special pentru atacantul Craiovei, Andrei Burlacu, care vrea să-i calce pe urme fostului idol din Bănie, Andrei Ivan. “Mulțumesc colegilor, staff-ului, le datorez acest gol. Mister are încredere în mine, lucrează suplimentar la antrenamente. Staff-ul tehnic, preparatorii fizici, m-au ajutat foarte mult. Așteptăm fanii în număr cât mai mare la fiecare meci, sper ca prin evoluțiile mele să-l fac uitat pe Andrei Ivan. Meciul cu Mediaș l-am tratat cu seriozitate, am pus în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Sperăm ca în pauza competițională să ne recuperăm fizic și să facem un meci bun la Cluj”, a spus Burlacu.

Pustai: “Renunţăm la jucători”
Prestaţia echipei sale şi rezultatele din ultimul timp nu îi dau linişte antrenorului de la Mediaş, Cristi Pustai. Tehnicianul a declarat că va face curăţenie după acest joc, pentru că îl deranjează atitudinea anumitor fotbalişti. “Avem probleme, trebuie să fim atenți ce facem în perioada următoare. Vom da drumul unor jucători care au venit la Mediaș crezând că pot face act de prezență. O să rămânem cu jucători care vor simți ceva pentru această echipă și nu vor ceda în această luptă pentru evitarea retrogradării. Sunt supărat pe mai mulți jucători, dar nu are rost să mai vorbesc acum”, a spus profesorul.

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş: 2-0 (0-0)
Stadion Municipal Drobeta-Turnu Severin
Craiova: Calancea – Screciu (`88, Barthe), Spahija, Ferreira – Dimitrov, Mateiu (`66, Rossi), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Mitriță, Băluță (`81, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.
Mediaș: Pleşca – Zderic (`46, Romeo), Sîrghi, Khubutia, Buşu – Mitic, Bic, Danci (`72, Buziuc) – Surugiu (`64, Manole), Popovici – Olaru. Antrenor: Cristi Pustai.
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mihai Marica, Gabriel Bîrjac; Ionuț Coza.
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL