Sport

Performanță cu bani puțini

 | 10 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Noul președinte al pandurilor, Narcis Răducan, a anunțat obiectivul pentru noul sezon al Ligii 1, calificarea în play-off. Asta, deși bugetul echipei nu este unul performant.
Pandurii nu are bani de achiziții, dar speră să perfecteze 5-6 transferuri în cel mai scurt timp.

Semnatura eletronica CertDigital

Pandurii Târgu Jiu a început pregătirea la București, în fieful Stelei, trupa din Gorj închiriind un teren în Complexul Sportiv Ghencea pentru câteva zile.
La reunire s-au prezentat 20 de jucători, Erico da Silva fiind așteptat în aceste zile să se alăture lotului pentru deplasarea în cantonamentul din Olanda.
Edward Iordănescu vrea să aibă lotul definitivat înainte de plecarea în singurul stagiu de pregătire, iar pentru ca dorința să-i fie îndeplinită clubul trebuie să transfere 5-6 jucători în următoarele zile.
“Nu cantitatea contează, ci calitatea, de aceea aceasta este preocuparea numărul unu a mea şi a lui Edi în aceste zile, să luăm deciziile corecte pentru ca Pandurii Târgu Jiu să fie anul acesta o echipă apreciată. Ne-am impus şi un obiectiv, eu nu cred că este un obiectiv care să ne onoreze salvarea de la retrogradare şi obiectivul nostru personal este acela de a ne clasa în primele şase locuri, să ne calificăm în play-off-ul competiţiei”, a declarat Narcis Răducan.
Noul președinte al pandurilor afirmă că are în vedere zece jucători, cinci români și cinci străini, unii chiar de la echipa națională, însă mutările sunt greu de efectuat având în vedere bugetul limitat de transferuri. “Nu este simplu, vor veni peste cinci jucători. Avem şi planuri de rezervă, Edi pune cea mai mare presiune să vină cât mai repede jucătorii la echipă. Sunt convins că jucătorii atractivi sunt doriţi şi de alte echipe, aşa că trebuie să ne mişcăm repede. Din fericire, există stabilitate financiară. Într-adevăr, bugetul este mai cumpătat, nu beneficiem de cel mai mare buget, dar nu asta e ideea, atât timp cât eşti calculat şi există stabilitate financiară, se poate face performanţă”, a declarat Răducan la prima sa conferință în calitate de oficial al pandurilor.

Anton, pe lista lui Rădoi
Paul Anton (24 de ani) a revenit în atenția Stelei după ce Alex Bourceanu a declinat oferta lui Becali de a reveni în Liga 1. “Sunt discuţii neoficiale în legătură cu plecarea lui Paul Anton la Steaua. Ceva concret şi oficial nu există, dar sunt discuţii neoficiale. Am vorbit şi cu domnul Argăseală şi căutăm soluţii. Am luat act şi de doleanţa jucătorului de a evolua la Steaua, iar acest lucru e important în astfel de situaţii”, a spus noul preşedinte al echipei de fotbal Pandurii.
Pandurii nu se opune unui transfer al lui Anton la echipa campioană. Cota lui Anton, conform transfermarkt.ro este de 1,3 milioane euro, căpitanul oltenilor fiind al doilea cel mai scump jucător, după Mihai Roman, cotat la 1,5 milioane euro.
“Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ţinem cont atunci când dăm drumul unui jucător. Dacă va fi o ofertă corectă, în concordanţă cu valoarea jucătorului, pentru că vorbim de unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din România, atunci va pleca fără probleme” a spus Răducan.
Steaua a făcut ofertă pentru Anton și anul trecut, oferind 400.000 euro în timp ce Pandurii solicita la vremea respectivă un milion euro.
28 de partide a jucat Paul Anton în ultimul sezon din Liga 1 şi a marcat un singur gol.
Pandurii este obligată să vândă 1-2 jucători în această vară pentru a-și asigura bugetul, mai ales că banii din drepturile tv nu mai sunt așa siguri.

Pintilii și Nistor, doriți în continuare
Narcis Răducan neagă că ar negocia cu jucători de la vicecampioana ASA Târgu Mureș, fostul său club. Răducan speră să poată prelungi împrumuturile lui Pintilii și Nistor la Târgu-Jiu. “Eu sper să ajungem la un numitor comun cu 4-5 jucători până sâmbătă, cu unii dintre ei sunt chiar discuţii avansate, e vorba de ore până începem să parafăm înţelegeri cu anumiţi jucători. Sunt jucători în toate compartimentele, poate mai puţin în cele ale portarilor, pentru că deja avem patru, aici există posibilitatea să lăsăm unul dintre ei să joace în altă parte. Ne dorim foarte mult să îi păstrăm pe Pintilii şi Nistor, dar nu este simplu deloc, iar dacă nu reuşim atunci vom lua jucători de o valoare apropiată de ei. Nu negociem cu nici un jucător de la ASA”, a declarat Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL