Sport

Se caută viitori baschetbalişti ai Gorjului

 | 05 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Asociaţia Baschet Club Tg-Jiu doreşte să găsească tineri pasionaţi de sport. În acest sens, clubul organizează cursuri-antrenamente în vederea selecţiei pentru formarea grupelor de copii născuţi în anii 2007, 2008, 2009, fete şi băieţi. Cei care vor să practice unul dintre cele mai populare sporturi de pe planetă sunt invitaţi, în fiecare sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10.00, la Sala de Sport a Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”. Unul dintre membrii BC Tg-Jiu, preşedintele AJB Gorj, Marius Vlaicu, a declarat că pe parchet sunt aşteptaţi atât cei care vor să facă baschet de performanţă, dar şi cei care vor să facă mişcare. “Vom demara o preselecţie atât pentru fete, cât şi pentru băieţi, copii născuţi în anul 2007, 2008, 2009, chiar şi 2010, dacă consideră că vor să facă acest sport. Asociaţia Baschet Club Tg-Jiu îşi propune două programe, un program de petrecere a timpului liber şi, în urma preselecţiei, un program prin care să identificăm sportivii care îşi doresc să facă performanţă, şi în viitor să reuşim să avem jucători din Tg-Jiu, din Gorj, pentru viitoarea echipă, care sper eu va fi, la anul sau peste doi ani, reprezentată la nivelul Ligii I. Şi apoi, crescând, să promovăm din nou în elita baschetului românesc”, a spus Vlaicu.
Viorel Guţă, Carlos Popescu şi Marius Vlaicu sunt antrenorii care îi vor pregăti pe micuţi. Cel din urmă a declarat că viitorii baschetbalişti sunt pe mâini bune, iar practicarea unui astfel de sport are nenumărate avantaje.
“Ne propunem să atragem copiii către acest sport, să reuşim să-i luăm din faţa calculatoarelor şi să vină să joace baschet din plăcere şi, bineînţeles, pentru performanţă. Beneficiile pe care copiii le vor obţine prin practicarea baschetului sunt multiple şi diverse: în primul rând, o dezvoltare armonioasă şi o condiţie fizică bună. Practicarea baschetului favorizează creşterea, dezvoltarea musculaturii, a calităţilor motrice. Vrem să-i determinăm pe tineri să nu se mai expună la vicii, precum consumul de tutun, de alcool, de droguri.
Avem deja 3 antrenori calificaţi care vor lucra pe diverse generaţii. Sunt absolvenţi ai Şcolii Naţionale de Antrenori de Baschet din România şi eu sper să avem performanţe.
Ne dorim diverse parteneriate cu alte structuri sportive de baschet în vederea schimbului de experienţă şi în vederea organizării de turnee. Tinerii trebuie să joace baschet şi este foarte important să creăm o emulaţie”, a precizat Vlaicu.

Semnatura eletronica CertDigital

Nu avem arbitrii!
O altă problemă cu care se confruntă baschetul gorjean este la nivelul arbitrilor. Nu se cunosc foarte clar motivele, dar doritori să oficieze un meci de baschet nu prea există. Cu toate acestea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj a spus că vor începe şi cursuri de profil. “Vom avea un program şi pentru crearea de noi arbitrii de baschet. Avem nevoie şi de arbitrii. Din păcate, nu avem un arbitru care să fie cu domiciliu în Tg-Jiu. Avem doi colegi care sunt arbitrii divizionari în Bucureşti şi Timişoara, sunt studenţi, sunt gorjenii noştri, dar, din păcate, nu avem un arbitru divizionar din Tg-Jiu”, a declarat Vlaicu.
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL