Sport

Staff-ul Energiei a fost completat

 | 24 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

După ce în urmă cu câteva zile s-a încheiat și campania de achiziții la nivel de lot de jucători, Energia și-a definitivat recent și structura staff-ului tehnic ce-l va ajuta pe antrenorul principal, Liviu Andrieș.
Dacă Liviu Andrieș a primit un nou contract la cârma echipei de handbal a Energiei, antrenorul secund Adrian Gorun a fost înlăturat de la grupare pe finalul sezonului trecut, iar preparatorul fizic s-a ocupat de formaţie în ultimele sezoane, fostul atlet Ion Avramescu, a fost sărit din schemă începând din această vară. În locul său a fost adus Florin Vasilcan: „Ne-am înțeles cu preparatorul fizic Florin Vasilcan. El va veni la reunirea echipei și își va intra imediat în pâine”, a anunțat președintele secției de handbal a Energiei, Benedict Geamănu. Vasilcan este un fost jucător de rugby ce a evoluat la Universitatea Timișoara și Steaua și care în perioada 1999-2001 a fost preparator fizic al echipei de fotbal a Stelei. Din 2002 a plecat în Franța, acolo unde are un cabinet de kinetoterapie în Orleans și unde a fost preparator fizic la mai multe echipe de handbal și rugby. În 2013, Vasilcan a ajutat vreme de trei săptămâni la pregătirea handbaliștilor de la Știința Municipal Dedeman Bacău, ocazie cu care a ținut să sublinieze rolul unui preparator fizic în viața unei echipe de handbal: „În cele trei săptămâni cât am stat în Bacău, nu știu dacă am dormit 5-6 ore pe noapte, tocmai pentru a încerca să particularizez programele de pregătire. Nu știu dacă, în România, nu sunt bani sau nu sunt oameni, dar este absolut necesar ca antrenorul principal al unei echipe de handbal să aibă alături un specialist în pregătire fizică în anumite perioade ale sezonului competițional. Fiind nevoit să se ocupe de aspectele tehnico-tactice, de vizionări, antrenorul nu are efectiv timp să se ocupe așa cum ar trebui și de chestiunile legate de pregătirea fizică”, spunea la acea vreme Florin Vasilcan pentru www.sport.bacaul.ro.
Sorin-BirzaUlt alt membru al noului staff al Energiei este Sorin Bîrză, acesta fiind instalat de conducerea echipei gorjene în funcția de antrenor secund cu atribuții clare și în ceea ce privește pregătirea portarilor. Bîrză vine de la Știința Municipal Bacău, acolo unde a ocupat o poziție similară în sezonul trecut și este așteptat să se alăture echipei la reunirea care va avea loc pe 4 iulie.
În altă ordine de idei, programul Energiei de după reunire a suferit deja modificări în sensul în care anunțatul cantonament de la Băile Herculane a fost anulat, pregătirea echipei urmând a se desfășura doar în localitate, în Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL