Sport

Ştiinţa Celei merge la Superliga de la Bucureşti

 | 31 ianuarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Prima ediţie a Cupei Prieteniei din Tg-Jiu şi-a stabilit, la sfârşitul săptămânii, câştigătorii. Ştiinţa Celei este echipa care a triumfat la capătul unei finale disputate cu IPA 3 Gorj, scor 3-2. Învingătoarea de la Fair-Play Arena 2017 va lua parte la Superliga de la Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 10-12 februarie. Premiul cel mare este de 5.000 euro. Ştiinţa a dat cel mai bun jucător al turneului, Andrei Dragu, fotbalist legitimat la Pandurii, dar şi golgheterul competiţiei, Constantin Lupu. Cel mai bun portar a fost stabilit Florin Constantinescu de la finalista IPA, iar premiul pentru fair-play i-a revenit lui Ştefan Piţian, de la Rapid Elite. În finala mică MSV Taifun a trecut de Engie cu 6-4.La festivitatea de premiere a luat parte şi fondatorul competiţiei, Laurenţiu Modoran. “Este un concept nou, care are doar doi-trei ani. Liga Prieteniei este un proiect social care cuprinde şi această latură sportivă. Trebuie făcută o altă structură sportivă pentru a nu mai fi asociaţi cu cei de la minifotbal. Dintr-un motiv sau altul cei de acolo se consideră stăpânii acestui sport şi atunci nu avem ce să facem. Prin constituirea acestei Federaţii sperăm să atragem nişte fonduri europene prin care să stimulăm integrarea prin sport a copiilor care provin din familii vulnerabile. Ei trebuie să înveţe să fie cât mai organizaţi, acesta este lucrul cel mai important. Mă bucur că a fost o competiţie foarte reuşită, poate una dintre cele mai reuşite. 10 echipe mi se par touşi puţine pentru un oraş ca Tg-Jiu. Dar am înţeles că se va face şi un campionat, iar organizatorii vorbesc de 20 de echipe”, a spus Modoran.
Andrei Dragu, Ştiinţa Celei: “A fost un turneu destul de greu, cu meciuri echilibrate. A fost un golaveraj peste limită din partea noastră, iar în finală am avut parte de un joc destul de greu, un meci strâns. Din fericire, s-a terminat cu bine pentru noi. Personal, mă descurc mai bine pe terenul mare. Din capitală ne propunem să venim cu trofeul, fără discuţie”.
Dragoş Săulescu, Ştiinţa Celei: “Au fost nişte meciuri foarte grele, dar avem şi jucători care au jucat la un nivel înalt, şi asta se vede la jocurile disputate pe teren sintetic. Meciurile au fost echilibrate din punctul meu de vedere. Eu spun că o să putem face faţă şi la Bucureşti. Am auzit că este un pot foarte mare. Noi o să luptăm până la capăt. E foarte mare diferenţa faţă de meciurile obişnuite de fotbal, pentru că pe terenul mare mai ai timp de respiro. Mă bucur că am fost liber să particip şi am câştigat primul loc”.
Constantin Lupu, Ştiinţa Celei: “Între ultimele echipe care rămân în competiţie sunt meciuri din ce în ce mai grele. Noi oricum ne aşteptam să câştigăm. Cu toate acestea, toate meciurile au fost grele. Depinde ce vârstă ai, dacă eşti mai in vârstă ţi-e mai uşor pe teren redus. Vrem să facem o figură frumoasă la Bucureşti şi să mergem mai departe”.
Florin Constantinescu, IPA 3 Gorj: “A fost un meci greu, ne-am luptat până la final. Bineînţeles nu sunt eu cel care ar trebui să am toate meritele, e importantă echipa. Ce pot să spun, a fost greu, dar a fost o competiţie frumoasă. La nivel de Inspectorat am mai primit o diplomă de genul acesta, dar o diplomă în plus ne mulţumeşte foarte mult, pe toţi. Ne place foarte mult sportul, şi o să continuăm şi la anul şi de fiecare dată când avem ocazia”.
Cosmin Tutunaru, organizator: “După aprecierea mea a fost o competiţie reuşită, derulată pe 3 weekend-uri, aici, la Complexul Fair-Play Arena Tg-Jiu. O competiţie foarte frumoasă, cu meciuri disputate, echilibrate, unele care s-au terminat cu executarea loviturilor de departajare. Au fost ambiţii multe, bucurie pentru cei care au reuşit să învingă şi speranţe pentru cei care nu au câştigat, astăzi, trofeul, într-un succes la o ediţie viitoare. Au fost 10 echipe la start, să sperăm că la următoarea competiţie o să se înregistreze o participare mult mai mare. Sperăm să reuşim să desfăşurăm şi un campionat pe o durată mai mare de timp la Fair-Play Arena. Motivaţia a venit şi datorită premiului de la Bucureşti, dar şi a ambiţiilor pe care le au între ei ca fotbalişti şi practicanţi ai acestui sport”.
Lotul învingătorilor: Remus Lilea, Dan Golea, Mihai Şchipu, Alexandru Mainerici, Eduard Frăţilescu, Aurel Amzucu, Cosmin Gavrilescu, Constantin Lupu, Cătălin Clenciu, Ion Al-Ioani, Dragoş Săulescu, Daniel Bălaşa, Andrei Dragu, Cătălin Sorin Rusta
Cătălin Pasăre

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL