Sport

Totul se joacă la Dolj! Internaţional – Cetate: 2-1

 | 19 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Formaţia Internaţional Băleşti a câştigat primul tur al barajului de accedere în Liga a 3-a. Echipa antrenată de Dan Vasilică s-a impus pe terenul din Bumbeşti Jiu în faţa oaspeţilor de la Tractorul Cetate, scor 2-1. Doljenii au punctat primii la capitolul ocazii, lovind transversala în prima repriză. Gazdele au dat replica prin două cornere periculoase, iar apoi, treptat, au pus stăpânire pe joc. Golurile au venit în partea secundă. Nicolae Iovan a deschis scorul pentru gorjeni după o lovitură liberă (`65), iar Horia Şitoianu a majorat avantajul gazdelor, patru minute mai târziu, cu un şut din afara careului. Fiind o echipă foarte bună pe fază defensivă, Băleştiului i-ar fi convenit de minune un 2-0 “acasă”, însă oaspeţii au punctat în ultimele secvenţe ale partidei. În minutul 3 al prelungirilor, Dorel Stoica a transformat o lovitură de pedeapsă, pe care arbitrul partidei, Dorin Voina, a mutat-o în careu.

Semnatura eletronica CertDigital

Mulţumit de jucători, supărat pe arbitraj!
Omul ce o pregăteşte pe Internaţional Băleşti, Dan Vasilică, a apreciat efortul depus de fotbaliştii săi. Antrenorul a declarat că doljenii rămân, în ciuda meciului pierdut, favoriţii acestei duble. Tehnicianul a spus totuşi că scorul putea fi mult mai mare pentru gazde, iar promovarea ar fi putut fi la discreţia gorjenilor după un singur tur.
“Nu sunt dezămăgit, sunt mulţumit de rezultat pentru că este o victorie. Şi dacă aveam 4-0, asta nu schimba cu nimic soarta meciului retur, ei au mai avut de recuperat un handicap anul trecut, a fost 4-1 în tur, şi aproape au reuşit. Sunt favoriţi din punctul de vedere al specialiştilor, dar şi dacă ne uităm la jucători pe care îi au. Chiar dacă au pierdut în tur, rămân favoriţi. Eu am spus din start că echipa mea va câştiga acest meci, am avut încredere, ştiu ce am pregătit. Scorul putea să fie mult mai sever pentru ei. La 2-0, imediat, în două minute, am avut alte două ocazii imense şi am ratat”. Vasilică a mai spus că trupa sa a jucat cu mult entuziasm, dar nu a gestionat foarte bine finalul de joc. “Jocul ne-a aparţinut, dacă eram puţin mai lucizi pe final puteam tranşa promovarea încă de acum. Ne-am precipitat puţin, am jucători care sunt exuberanţi în joc. În momentul în care dominăm fizic şi teritorial meciul şi adversarul… se precipită uneori. Din dorinţă, din tinereţe, din prea mult elan….Tractorul e o echipă foarte periculoasă, dacă nu suntem atenţi în toate momentele jocului. Repet, au jucători care pot să decidă singuri un meci prin execuţii, prin acţiuni individuale. Ca joc colectiv cred că suntem peste ei, suntem mult mai bine organizaţi, stăm mai bine în teren”.
Antrenorul Băleştiului s-a arătat dezamăgit de arbitraj. Dan Vasilică filmează toate meciurile în care echipa sa este implicată, iar un joc atât de important nu putea face excepţie. Deşi are mai multe nemulţumiri faţă de oamenii care au împărţit dreptatea, sâmbătă, Vasilică a vorbit doar despre două “penaltiuri”, judecate diferit. “Arbitrajul a influenţat decisiv soarta meciului. Nu am primit un penalti la Negrea, care se vede din pom, în prima repriză, apoi acorzi un penalti care e în afara careului. Am vrut să le arăt arbitrilor filmarea meciului, dar m-am răzgândit. E păcat de munca de zi cu zi a acestor băieţi, sper să existe corectitudine”.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL