Sport

Transfer de Liga Campionilor !?

 | 11 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Mihai Roman (23 de ani), golgheterul pandurilor în sezonul trecut, este curtat de o echipă obișnuită cu grupele Ligii Campionilor. Campiona Elveției, FC Basel, oferă un milion euro pentru fotbalistul gorjenilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Mihai Roman s-ar putea despărți de Pandurii Târgu Jiu după doar un sezon. Cel mai bun din cariera sa ! Roman a marcat 16 goluri în ediția trecută a Ligii 1, fiind al doilea în topul golgheterilor din România, după Tade (CFR Cluj), 18 goluri.
FC Basel, campioana Elveției, este interesată de serviciile golgheterului gorjenilor, însă oferta nu este tocmai pe placul oltenilor.
Basel oferă un milion euro, dar în două tranșe. Elvețienii vor să achite 100.000 euro pentru un împrumut pe un an al fotbalistului, iar dacă acesta confirmă să achite restul de 900.000 euro.
Roman a fost și în atenția Stelei în iarnă, iar Pandurii speră să obțină mai mulți bani pe golgheterul său.
“Am fost în atenţia Stelei şi în această iarnă, este un lucru foarte bun pentru mine, mă bucură acest lucru, dar eu sunt la Pandurii în acest moment, mă gândesc doar la Pandurii, sper să-mi fac treaba cât mai bine aici, să reuşesc să înscriu cât mai mult şi să-mi ajut echipa.
Dacă va veni o ofertă bună pentru club şi pentru mine, vom vedea. Depinde doar de mine cum o să evoluez de acum încolo, vom vedea ce va fi, dacă vor fi oferte din străinătate, le vom analiza”, a spus Roman.
Nici clubul nu se opune unui transfer profitabil. Pandurii are nevoie de bani să-și continue activitatea, mai ales că CEO finanțatorul principal fiind aproape de colaps.

Anton, tot mai aproape de Steaua
Tot mai lipsit de motivație la Pandurii Târgu Jiu, după doi ani și jumătate în alb-albastru, căpitanul pandurilor, Paul Anton speră să facă pasul la o echipă de top. Steaua insistă pentru transferul închizătorului gorjean, mai ales că postul său este descoperit prin plecările lui Bourceanu și Prepeliță. Președintele pandurilor, Narcis Răducan spune că sunt tot mai aproape de un numitor comun în privința transferului lui Anton. Și situația lui Roman va fi clarificată până sâmbătă, când este programată plecarea în cantonamentul din Olanda.
“Nu este o diferenţă mare între ce au spus cei de la Steaua şi ce am cerut noi, dar nu am ajuns încă la un numitor comun. Negociem. Este vorba de câteva sute de mii de euro diferenţă. Pot fi implicaţi şi doi jucători la schimb, sunt mai multe variante. E vorba şi despre intenţiile jucătorului de a juca la Steaua sau în străinătate. E normal să îşi dorească mai mult de la carieră. E unul dintre cei mai buni jucători pe postul lui din campionat, din ultimul timp. Nu ne vom pune în calea fericirii lui, dar trebuie să fie un preţ corect. Până sâmbătă, când vom pleca în Olanda, situaţia lui va fi clară. Roman este dorit de Basel, dar sunt doar discuţii”, a declarat Narcis Răducan.

Pintilii, greu de (re)adus
Mihai Pintilii a pus serios umărul la salvarea pandurilor de la retrogradare în sezonul trecut, după ce Pandurii l-a readus la Târgu-Jiu, sub formă de împrumut de la Al Hilal. Edi Iordănescu l-ar vrea în continuare pe internaționalul român, dar e greu de crezut că Pandurii poate să facă o ofertă tentantă pentru mijlocaș.
“Cu Pintilii eu am vorbit tot timpul în ultima perioadă, el și-a arătat disponibilitatea de a reveni, dar din câte am înțeles, totul depinde de clubul lui. Ar fi două variante convenabile pentru Pandurii: să vină din calitate de jucător liber de contract sau tot sub formă de împrumut”, a declarat antrenorul pandurilor, Edward Iordănescu.
Mihai Pintilii se află, în continuare, sub contract cu Al Hilal, dar clubul său are de achitat mai multe salarii către internaționalul român care este hotărât să-i reclame pe saudiți la FIFA pentru a-și recupera banii. E greu de crezut că Pintilii va continua la Al Hilal în aceste condiții, astfel că despărțirea este aproape sigură.
Se pare că fotbalistul a primit o ofertă și de la Hapoel Tel Aviv, foștii adversari ai pandurilor din Europa League.
Jucătorul şi impresarul vor analiza oferta primită şi vor lua cea mai bună decizie.

17 goluri a marcat Roman pentru Pandurii în sezonul recent încheiat, în toate competiţiile, în cele 38 de apariții.

19 panduri au primit viză medicală
Jucătorii echipei Pandurii Târgu Jiu au efectuat, în premieră, vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă Bucureşti. La vizita medicală de astăzi au fost programaţi toţi cei 20 de fotbalişti care s-au prezentat la reunirea lotului, dar au efectuat testele doar 19 dintre aceştia: Răzvan Stanca, Pedro Mingote, Michal Gliwa, David Lazar, Bogdan Unguruşan, Bogdan Şandru, Nikola Vasiljevic, Marko Momcilovic, Constantin Grecu, Andrei Piţian, Filip Mrzljac, Paul Anton, Mihai Răduţ, Viorel Nicoară, Alin Buleică, Mihai Roman, Rodemis Trifu, Valentin Munteanu și Alexandru Ciucur.
Gezim Shalaj și Erico da Silva au fost reprogramați, cei doi ajungând mai târziu la reunire. Medicul echipei Pandurii, Ionuţ Pantiş, a precizat pentru site-ul oficial al clubului că toţi jucătorii care s-au prezentat la vizita medicală au trecut cu bine de testele medicale şi sunt apţi pentru pregătirea de vară şi pentru jocurile oficiale din campionat.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL