Sport

Transferurile se lasă așteptate

 | 12 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Pandurii Târgu Jiu pleacă, mâine dimineață, în stagiul de pregătire din Olanda, iar șefii grupării gorjene nu au reușit să perfecteze nici un transfer. Noul președinte al pandurilor, Narcis Răducan, a anunțat bugetul pentru sezonul 2015-2016, puțin peste patru milioane euro.

Semnatura eletronica CertDigital

Edward Iordănescu a cerut ca lotul pentru sezonul viitor să fie definitivat până la plecarea în stagiul de la Hoenderloo (13-29 iunie), dar acest lucru este aproape imposibil de realizat.
Până la plecarea în Olanda mai sunt puține ore și e greu de crezut că gruparea gorjeană va perfecta 5-6 transferuri într-un timp așa scurt.
Pandurii e obligată să facă schimbări radicale după ce a pierdut în acestă vară o echipă întreagă de jucători. Oficialii olteni nu au încheiat nici măcar negocierile cu fotbaliștii doriți în continuare de către Edi Iordănescu. Doar situația lui Ungurușan e clară. Fundașul de 32 de ani și-a dat acceptul să continue la Pandurii. Și portarul Răzvan Stanca este ofertat, deși Pandurii mai are sub contract alți trei portari, Gliwa, Lazar și Mingote.
Noul președinte al gorjenilor, Narcis Răducan, prezentat oficial în urmă cu câteva zile, caută zi și noapte soluții pentru a alcătui un lot valoros. “Am finalizat negocierile cu Ungurușan, încă nu am semnat, un jucător cu experiență, important pentru grup, de asemenea cu Stanca voi discuta astăzi (n.red.:ieri). Ne gândim la veniri foarte serios, de altfel asta e preocuparea noastră, stăm până la 3-4 dimineața, eu cu Edi, să vedem jucători. Preconizăm undeva la 5-6 transferuri de calitate, ținând cont de obiectivul pe care ni l-am propus. Jucătorii cu care negociem unii sunt foarte cunoscuți, alții mai puțin cunoscuți, dar cu CV important în Europa”, a declarat Răducan la Prosport live.
Pandurii întâmpină greutăți în a aduce jucători de afară, Liga 1 devenind o adevărată sperietoare pentru fotbaliștii străini. Gorjenii s-au aflat în discuții cu un fundaș portughez, dar acesta a refuzat România. “A sunat jucători din țara noastră și a fost sfătuit să nu vină în România”, a dezvăluit Răducan.

Pe urmele Barcelonei
Pandurii vor pleca, mâine dimineață, în singurul cantonament al verii, în localitatea Hoenderloo (13-29 iunie), la baza de pregătire a naţionalei Olandei. Oltenii vor avea condiții de cinci stele, baza fiind folosită și de deținătoarea Champions League, FC Barcelona. “Sâmbătă dimineața plecăm în Olanda, într-un cantonament special de fotbal unde până zilele trecute a stat naționala Olandei, a stat și Barcelona acolo, deci sunt condiții de pregătire cum e normal”, a precizat Răducan.

Anton, vândut
Pandurii s-a înțeles cu Steaua pentru trecerea căpitanului Paul Anton în curtea campioanei. Echipa gorjeană va primi 250.000 euro și va păstra un procent de 25% dintr-un eventual transfer al jucătorului în străinătate. În plus, Steaua l-a cedat la Târgu-Jiu pe mijlocașul Ionuț Neagu (25 de ani), care e pe placul antrenorului Edi Iordănescu. Anton nu va pleca cu Pandurii în turneul de pregătire din Olanda, fiind programat deja de Steaua la vizita medicală.

Buget de patru milioane
Narcis Răducan afirmă că Pandurii Târgu Jiu este o grupare stabilă financiar, deși, pe la colțuri, se zvonește că este foarte aproape să intre în insolvență. Răducan estimează că Pandurii vor dispune de un buget de peste patru milioane euro, unul de mijlocul clasamentului, în ediția viitoare. “Am fost asigurat de către cei care conduc din punct de vedere financiar că totul este OK. Este un acționar principal care dă o sumă importantă de bani anual, există drepturile tv, deci bugetul va fi undeva între 4 și 5 milioane euro. E un buget cu care te poți bate la play-off.
Cu 4-4,5 milioane euro am fi undeva la mijlocul clasamentului din punct de vedere al bugetului cam ca Viitorul lui Gică Hagi”, susține Răducan.
Acesta nu pare la curent cu problemele pe care le întâmpină principalul finanțator CEO, care a disponibilizat recent câteva mii de angajați. Pe hârtie, CEO este un finanțator generos, dar în realitate sumele anunțate nu ajung integral în conturile clubului. Banii din drepturile tv rămân în continuare singura resursă viabilă pentru Pandurii, dar și pentru celelalte competitoare din Liga 1, poate cu excepția Stelei.
Pandurii se declară și ea împotriva diminuării contractului drepturilor tv.
“Ideea era să nu scadă drepturile tv, ci să crească. Eu sper să crească, asta a fost și poziția noastră și nu suntem dispuși la o micșorare”, a precizat Narcis Răducan.
Programată inițial pentru 19 iunie, Adunarea Generală a LPF a fost mutată cu o săptămână mai devreme, adică vineri, 12 iunie.
Întâlnirea are ca scop aflarea verdictului în ceea ce ține de banii din drepturile TV.

9 jucători au plecat în această vară de la Pandurii: Pleașcă, Cordoș, Nistor, Pintilii, Matulevicius, Brata, Elton da Silva, Christou Paraskevas, Eric de Oliveira
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL