Sport

Wellington, la o semnătură de Pandurii

 | 18 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Brazilianul Carlos Wellington s-a alăturat lotului Pandurilor din Olanda, acolo unde a ajuns tocmai de ziua antrenorului. Luat de Edi Iordănescu drept un cadou de ziua sa, Wellington va trebui însă mai întâi să treacă vizita medicală și abia apoi să semneze.

Semnatura eletronica CertDigital

Prima achiziție a Pandurilor pare a fi atacantul brazilian Carlos Wellington, care a jucat în România din 2012 pentru Concordia Chiajna. Jucătorul care a înscris chiar și în poarta Pandurilor, în primăvara anului trecut, când Concordia a învins la Târgu-Jiu cu 1-0, a mai fost curtat de gorjeni, fostul antrenor, Petre Grigoraș, insistând la un moment dat pentru aducerea sa. Wellington, care va împlini în această toamnă 28 de ani, a încheiat înțelegerea cu Concordia mai devreme decât prevedea contractul, brazilianul solicitând la sfârșitul lunii aprilie rezilierea contractului după ce a suferit o ruptură musculară ce avea să-l țină departe de gazon pentru ce rămăsese din sezonul recent încheiat. Astfel, Wellington a mers acasă, în Brazilia, acolo unde a făcut recuperarea după accidentarea suferită pe când juca la Concordia, iar acum e dispus să continue aventura în România, alături de Pandurii, echipă cu care spune că-și dorește să joace în cupele europene. Până la cupele europene și chiar și până la a juca pentru echipa gorjeană, atacantul carioca trebuie să demonstreze că a trecut cu bine peste accidentare și nu are nici alte probleme ce l-ar putea împiedica să evolueze pentru Pandurii: “Wellington a venit, trebuie să facă vizita medicală și apoi semnăm”, a declarat președintele executiv al Pandurilor, Narcis Răducan.
Pentru Concordia Chiajna, în cele trei sezoane în care s-a aflat sub contract, Wellington a evoluat în 75 de partide marcând de 19 ori.

Negocieri dure pentru Tahar
Unul dintre jucătorii pe care Pandurii îi dorește în această campanie de achiziții, Aymen Tahar fiind pe lista priorităților lui Edi Iordănescu. Algerianul născut în Anglia are un CV impresionant, cu meciuri bifate în Championship și chiar și câteva prezențe în Premier League pentru echipe mai mici precum Huddersfield, Blackpool sau Queens Park Rangers. Din sezonul 2011-2012, Tahar a ajuns în România, unde a jucat până în această vară pentru Gaz Metan Mediaș, echipă cu care se află încă sub contract. Cum Gaz Metan Mediaș a retrogradat, Tahar caută să-și continue cariera în primul eșalon, iar oferta Pandurilor e de luat în calcul. Președintele executiv al Pandurilor spune că în negocieri se confruntă cu o poziție tranșantă a celor de la Mediaș, care solicită o sumă de transfer prea mare: “Cu Tahar negocierile merg greoi, Gazul vrea o sumă frumușică de bani. Tahar mai are câteva luni de contract, nu suntem hotărâți să dăm bani pe el. Există și varianta să-l luăm gratis, dar ceva mai târziu, după ce-și va încheia contractul”, a mai declarat Narcis Răducan.

Încă-l așteaptă pe belgian
Nu doar Wellington și Tahar sunt așteptați să semneze cu Pandurii, ci și fundașul central belgian despre care conducerea gorjenilor evită să dea mai multe amănunte: “Suntem în discuții avansate cu mai mulți, nu putem da nume că iarăși nu ne avantajează. În fiecare zi vorbim. Așteptăm un răspuns în această seară (n. red. – ieri seară) de la un belgian. Căutăm jucători foarte buni, ne uităm cu Edi la ei, în momentul în care se bate palma, anunțăm”, ține să precizeze Narcis Răducan.
Față de lotul cu care Pandurii a încheiat sezonul trecut, Edi Iordănescu are la dispoziție în Olanda cinci jucători noi: brazilianul Wellington, care urmează să semneze, Alexandru Dan, care este în probe și ar putea semna și el un nou contract cu Pandurii după experiența nereușită de la Rapid, și trei jucători reveniți de la echipele la care au fost împrumutați, David Lazar – revenit de la FC Botoșani, Valentin Munteanu – cedat în returul trecut celor de la Academica Pitești, și Alexandru Ciucur, revenit după un nou sezon foarte bun reușit în tricoul celor de la CSMS Iași.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL