Sporuri cerute înapoi la Consiliul Judeţean Gorj

CONS JUDSalariaţii Consiliului Judeţean vor trebui să returneze o parte din sporurile încasate în cursul anului trecut, suma pe care fiecare angajat o are de dat înapoi la buget fiind de circa 5.000 de lei.

În loc de prime de Crăciun, funcţionarii publici vor trebui să fie ei Moşul cel darnic faţă de bugetul statului, sumele care li se cer fiind echivalentul câtorva salarii reduse. Curtea de Conturi a fost cea care a dispus returnarea banilor respectivi, decizia afectându-i pe toţi cei 145 de angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al instituţie, Adina Andriţoiu, menţionează că dispoziţia Curţii de Conturi a fost contestată în instanţă, însă salariaţii Consiliului Judeţean au pierdut procesele, ei sperând acum să găsească o cale extraordinară de atac pe care să o folosească în favoarea lor. „Sunt drepturi pe care le-am încasat din 2007 şi Curtea de Conturi a venit în fiecare an şi nu a descoperit probleme. Acum s-a dispus însă ca pentru anul 2009 să returnăm sporurile date pentru ţinută şi norma de hrană. Hotărârea am atacat-o la instanţe, dar deocamdată nu am avut câştig de cauză”, menţionează purtătorul de cuvânt.

Adina Andriţoiu afirmă că decizia returnării celor 5.000 de lei vine în contextul în care salariile angajaţilor Consiliului Judeţean au fost deja reduse la jumătate, în comparaţie cu anii trecuţi. „Fiecare trebuie să dea aceşti bani înapoi din puţinul care ne-a mai rămas din salariu. Mai întâi ni s-au luat sporurile, care erau cam 25%, iar apoi a fost făcută şi reducerea de 25%. Practic, situaţia în care ne aflăm este extrem de dificilă”, mai spune Andriţoiu.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here