SRI şi securitatea cibernetică

La mijlocul acestei săptămâni a avut loc, la sediul Prefecturii Gorj, conferinţa cu tema “Securitatea cibernetică – provocări, tendinţe şi soluţii”, organizată de Serviciul Român de Informaţii.
La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiilor locale şi ai unor instituţii publice şi private deţinătoare de sisteme ori reţele informatice complexe de interes naţional.
În cadrul conferinţei, specialiştii SRI au subliniat că dezvoltarea culturii de securitate cibernetică este deosebit de importantă pentru conştientizarea riscurilor care se manifestă în spaţiul cibernetic şi pentru identificarea rapidă a soluţiilor şi măsurilor adecvate de contracarare a acestora.
“Dincolo de latura teoretică a conceptului de «securitate cibernetică», efortul trebuie depus cu precădere în sensul dezvoltării, prin educaţie, a unui comportament activ, responsabil, de conştientizare a riscurilor din spaţiul cibernetic şi de adoptare a unei conduite corecte, care să reducă în mod considerabil pericolele.
Serviciul Român de Informaţii este autoritate naţională în CyberIntelligence, structura sa specializată, Centrul Naţional Cyberint, oferind platforma de colaborare a instituțiilor din cadrul sistemului de securitate națională cu responsabilități în domeniu, precum și interfața de cooperare cu structurile similare din cadrul NATO”, spune Sorin Sava, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here