Ştiinţa şi-a respectat blazonul şi la Braşov!

Universitatea Craiova s-a calificat mai departe în optimile de finală ale Cupei României după ce s-a impus, la Braşov, în fața formației Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 0-2. Craiova reuşise şi anul trecut să bată Sepsi, în aceeaşi competiţie, însă după prelungiri. Antrenorul Devis Mangia a ales să menajeze câteva din piesele grele, dar Băluţă şi Gustavo au intrat pe teren în ultima parte a confruntării. Revenit pe gazon după o suspendare, Alex Mitriţă a fost MVP-ul meciului. Mijlocaşul de buzunar al oltenilor a deschis scorul în minutul 26 după o acţiune superbă, la capătul căreia “a înşirat” doi fundaşi şi l-a executat pe portarul advers cu un şut de la 12 metri. Oaspeţii au dominat categoric şi restul confruntării, bifând şi trei bare, una prin Andrei Burlacu (`43) și două prin Alex Mitriță (`53, `70). Căpitanul Alex Băluţă a dat golul decisiv în minutul 88, când a scăpat singur cu Niczuly, şi a marcat printr-un şut plasat. Pe finalul meciului, Valentin Mihăilă, un atacant de 17 ani de la echipa secundă a debutat pentru Universitatea.

Mangia: “Suntem bucuroși că ne-am calificat”
Antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, nu a fost impresionat de prestaţia eleviilor săi, dar mulţumit că Ştiinţa s-a calificat mai departe. “Am făcut unele erori din punct de vedere tehnic, trebuie să ne îmbunătățim acest capitol, nu a fost un meci foarte frumos, dar suntem bucuroși că ne-am calificat. În privința schimbărilor, am introdus în teren echipa care am considerat-o cea mai bună în acel moment. Mitriță avea nevoie să joace, pentru că a fost suspendat câteva meciuri și a avut și o problemă medicală, dar el poate să facă mult mai mult decât a realizat astăzi”, a spus italianul. Alex Mateiu, cel care a purtat banderola de căpitan în startul partidei, s-a declarat satisfăcut că a bifat un nou succes în oraşul său natal. “M-am simțit foarte bine, mai ales că am jucat acasă și sunt fericit că ne-am calificat în timpul regulamentar. Victoriile aduc victorii, suntem un grup unit și ne dorim să continuăm pe același drum bun. Ne-a interesat jocul cu Sepsi, nu cel cu FCSB și nu e important pe ce stadion jucăm. Și dacă evoluăm pe <<Extensiv>> trebuie să câștigăm. Mai sunt destul de multe jocuri de disputat și nu ne gândim la titlu, luăm fiecare joc în parte și îl pregătim foarte bine”, a spus Mateiu. “Sunt bucuros că am reușit să ne calificăm în optimi, deoarece Cupa este un obiectiv pentru noi. Știam că nu va fi un meci ușor, pentru că Sepsi joacă foarte bine acasă și terenul nu ne-a avantajat”, a completat Alexandru Băluţă.
“Am luat goluri copilărești, pe neatenție, și asta ne costă. Sper să putem să punem stop și să oprim aceste erori, pentru că altfel o să avem foarte mult de suferit. Suntem o echipă mică, încă în formare, dar era de așteptat ca jocul să fie încâlcit, pentru că nici terenul nu prea permite altceva. E păcat că am pierdut, felicit Craiova și consider că poate să se lupte pe două fronturi“, a afirmat Valentin Suciu, tehnicianul formației Sepsi Sfântu Gheorghe, care a fost însă demis după meciul din Cupă.

Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova: 0-2 (0-1)
Sepsi: Niczuly – Burlacu, Oros, Dima, Dumbravă – Petroviky, Mitra (`87, Veress), Huiban (`63, P. Petre), Cl. Herea (`69, Astafei) – Papsys, Nikolici. Antrenor: Valentin Suciu.
Universitatea: Calancea – Spahija, Datkovic, Tiago – Dimitrov, Screciu (`90, Mihăilă), Mateiu, Briceag – Mitriță (`78, Gustavo), Roman (`69, Băluță), Burlacu. Antrenor: Devis Mangia.
Au arbitrat: Andrei Chivulete – Sebastian Stoianov, Florin Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here