Stiri nationale

Arafat coordonează un proiect global NATO

 | 24 iunie 2015, 22:00 | 0 comentarii | 

Raed Arafat este directorul unui program NATO de dezvoltare a unei capacităţi multinaţionale de telemedicină, care să sprijine intervenţia la dezastre, implementat de România împreună cu alte ţări membre şi partenere ale organizaţiei.

Semnatura eletronica CertDigital

„Scopul acestui proiect finanţat de NATO este asigurarea supravieţuirii victimelor aflate în situaţii de urgenţă, atunci când accesul la servicii medicale nu este disponibil, imediat după un dezastru. Conform proiectului, echipele de intervenţie vor merge în ţările afectate de dezastre şi vor putea să acceseze, prin soluţii de telemedicină, resurse aflate la mii de kilometri distanţă. Acestea pot include o a doua opinie medicală sau resurse de diagnostic”, a explicat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la o conferinţă în SUA.

În cadrul acestui proiect, România asigură rolul de director, datorită experinţei acumulate în ultimii ani în domeniul telemedicinei în asistenţa medicală de urgenţă. În proiect sunt incluşi şi experţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

La începutul acestui an, o echipă de experţi americani a fost în România şi a efectuat prima testare pentru validarea conceptului. Astfel, a fost stabilită o conexiune între România şi SUA, testând colaborarea dintre cele două ţări. Acum, urmează o a doua fază de validare, în teren, prin participarea, în Ucraina, la un excerciţiu organizat sub egida NATO, în care se simulează o urgenţă civilă majoră. Exerciţiul este programat pentru luna septembrie a acestui an.
Dupa Mediafax

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL