Suferinzii de hepatita C ar putea primi noile tratamente din iulie

În jur de cinci mii de persoane ar putea  primi din iulie noul tratament pentru hepatita C, primele contracte dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi producătorii, pentru terapia fără interferon, putând fi semnate la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit calculelor CNAS, în prezent sunt 5.000 de pacienţi care au nevoie de aceste terapii noi şi care vor intra în primul val de tratament, pentru că nu au altă alternativă terapeutică, dar apoi va fi o altă grupă de pacienţi. Practic, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienţii aflaţi într-un stadiu avansat de fibroză, precum şi pacienţi aflaţi în stadiu F4 şi care nu au răspuns la medicaţiile anterioare.
Tratamentele inovatoare pentru afecţiunile hepatice tip C au fost introduse de sistemele de sănătate din Europa recent, un exemplu în acest sens fiind Franţa, unde, în luna noiembrie 2014, a fost introdus medicaţia cu interferon free. România se numără printre primele ţări est-europene care introduc tratamentele de ultimă generaţie pentru hepatica C.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here