Sute de persoane, diagnosticate cu viroze și pneumonii

Tot mai multe persoane din judeţul nostru ajung la medic cu simptome de viroză sau pneumonie. În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, 790 de cetăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze, alţi 310 având pneumonie.

Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Sute de cazuri în Gorj
În ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat aproape 800 de cazuri de viroze, iar 310 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. „Ne așteptăm la o creştere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie. În ultima săptămână, am avut 790 cazuri de viroze şi 310 de pneumonie, iar la capitolul internări au fost 50 cu viroze și 45 cu pneumonii. Cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Date fiind condițiile meteo actuale, specialiștii în sănătate publică se așteaptă la o creștere a numărului îmbolnăvirilor, în următoarea perioadă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here