Sute de sancţiuni pentru vitezomani

Peste 400 de conducători auto au fost amendaţi în week-end de către poliţiştii gorjeni, după ce au fost prinşi circulând cu viteză prea mare pe şoselele din judeţ. O parte dintre aceştia au rămas şi fără permisul de conducere.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au acţionat în week-end pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere negative. Ca urmare a controalelor efectuate în trafic, oamenii legii au aplicat sute de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut zeci de permise de conducere. „În perioada 19 – 21 iunie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au aplicat 424 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 52 de permise de conducere, din care 14 pentru depăşirea limitei legale de viteză, nouă pentru depăşire neregulamentară, şase pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 23 pentru alte abateri. În perioada desfăşurării acţiunii nu au fost înregistrate accidente de circulaţie soldate cu victime, care să aibă drept cauză a producerii nerespectarea regimului legal de viteză”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Prins cu 131 km/h
Printre şoferii prinşi de poliţişti pe picior greşit se numără şi un târgujian de 35 de ani, depistat în timp ce circula cu 131 km/h pe DN 67 Scoarţa. „La data de 20 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 67 localitatea Scoarţa, cu viteza de 131 de km/h. Conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu nouă puncte amendă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here