Talabă: “Partener de dialog privind acordarea drepturilor salariaţilor mi-a fost doar Sindicatul Sănătatea”

Constantin Talabă, managerul Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari, subliniază că singurul său partener de dialog privind acordarea drepturilor salariaţilor unităţii a fost doar Sindicatul Sănătatea, reprezentat de liderul local Nicuşor Mănescu şi liderul judeţean Ion Măruţă. Cât priveşte acordarea tichetelor de masă, Talabă face precizarea că hotărârea a venit în urma analizei financiar-contabile privind posibilităţile financiare ale spitalului.

După ce Sindicatul Sanitas Rovinari a transmis un comunicat de presă în care preciza că salariaţii Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari îşi primesc tichetele de masă începând cu luna iulie, aşa cum s-a decis în cadrul şedinţei din data de 23 iunie, managerul Constantin Talabă vine cu precizarea că Sindicatul Sanitas, reprezentativ la nivelul unităţii medicale, nu a avut nicio contribuţie în acest sens. “Singurele discuţii purtate de conducerea spitalului au fost una informală cu majoritatea salariaţilor, cărora şi s-au dat explicaţii, care îi interesau şi două runde de discuţii cu sindicatul «Sănătatea», în prezenţa liderului local Nicuşor Mănescu şi liderului judeţean Ion Măruţă. Orice alte discuţii purtate între diverse persoane în afara cadrului instituţional nu influenţează activitatea Spitalului Rovinari. Pentru conducerea spitalului, partener de dialog privind acordarea unor drepturi salariaţilor, în această perioadă a fost doar cu sindicatul «Sănătatea», al cărui lider s-a implicat activ în rezolvarea a numeroase probleme organizatorice şi funcţionale ale unităţii”, a precizat managerul Constantin Talabă, într-un comunicat transmis redacţiei noastre.
În acelaşi document, Constantin Talabă face menţiunea că Sindicatul Sanitas “nu a avut niciun fel de discuţie cu conducerea unităţii, ignorând posibilitatea unui dialog şi a unor eventuale negocieri cu conducerea unităţii”.
Dincolo de orice, pentru salariaţii Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari contează că începând din iulie vor primi tichetele de masă, după luni bune în care le-au aşteptat.
Minodora Sucea

7 COMENTARII

 1. Se vede ca domnul Talaba e panicat rau de tot. In loc sa se preocupe de campania sindicala, ar trebui sa aduca medici in spital. Patru din cei 8 medici pe care ii are spitalul o vina la Tg-Jiu. Daca primarul din Rovinari nu ia masuri de a adduce un nou manager la spital, orasul Rovinari nu o sa mai aibe spital. Sa nu mai vorbim ca 70 de salariati isi cer in instant drepturile salariale, retinute abuziv de acest manager. Apropo domnule primar de Rovinari… salariati o sa ceara si cheltuieli de judecata…. iar daca unele drepturi legal acprdate si abuziv rtetinute de manager….. cum credeti ca o sa pledeze instantele de judecata?…. si cine o sa plateasca cheltuielile de judecata???… cetateanul din Rovinari, din taxele si impozitele lor, datorita acestu manager… E parerea mea de cetatean…

 2. Da, managerul are dreptate, cu Maruta a negociat sa NU acorde tichetele. Si s-au tinut de cuvant. Din acest motiv , SANITAS-ul, a chemat in judecata spitalul. Multumesc ptr. sinceritate !

  • Da domnule popa, cu directorul de la sputalul carbunesti tarziu ce ai negociat ca anul trecut le a dat 3 luni din 12 si acum tot 3 din 6 momentan? Ha sau atin egociat scaunul doamnei borcan, s o puna sefa de farmacie si sa nu le dea prostilor tichetele???

   • Dorule, 1)- salariatii de la sp. Carbunesti NU sant prosti. 2) Am luat in discutie problema acolo cu membrii de sindicat si dupa dezbateri aprinse au hotarat , EI, ca nu actioneaza spitalul in judecata. Argumentul principal a fost ca datorita managerului spitalului, ei au salariile mai mari cu cateva milioane bune ,dacat sa zicem, salariatii spital Rovinari. Simplu ,Dorule. Ce te pot asigura, totusi, ptr. linistea ta , e ca nu am renuntat niciodata la restantele de la tichetele de masa nici la Carbunesti,convenind asupra unui plan de esalonare a datoriilor. S-AUZIM DE BINE !!

 3. Circula vorba prin targ ca la Rovinari s-au cheltuit cam multi bani cu un contract de consultanta pentru acreditarea spitaului si nu s-a reusit nimic. Acum se spune ca s-a semnat sub alte forme un al doilea contract, cel vecho de 70.000 de lei, ducandu-se pe ,,apa sambetei” Oare asa sa fie? Cine ne poate spune? Poate presa? Poate institutiile abilitate….. Sa speram ca intr-o zi se va face lumina

 4. Poate ne spune contabila sefa ce afaceri a facut cu firmele. Este o sluga mizerabila si la propriu si la figurat . Din cauza ei nu ne-am luat tichetele. A facut jocul altora fara sa clipeasca . Rusine duduie!!!!
  Sau intrebam pe Calotescu ce contracte a dat si din ordinul cui. Sau ne spune cel care are informatia. Vrem si noi sa stim , doar sunt banii nostrii !

 5. Pentru D.N.A. poate verifica si halatele care s-au cumparat acum la spital,parca sunt niste saci de cirpa.Sau verifica si firma care le-a adus.Cu cine o fi ruda patronul firmei ca prin spital se cam stie?????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here