Târg de Moş Nicolae, la Baia de Fier

De Moş Nicolae toţi cei care doresc să achiziţioneze obiecte destinate sărbătorilor pot face asta şi la târgul organizat la Baia de Fier. În cadrul Căminului Cultural din Baia de Fier, are loc astăzi, Târgul tradiţional de Moş Nicolae, începând cu ora 11.00. Târgul se organizează de către GAL Gilort, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Anul trecut prima ediţie a târgului a fost ţinută la Polovragi.
Meşterii vor aduce obiecte de meşteşug tradiţional, ceramică, costume populare, lemn pictat, dar şi multe alte obiecte făcute manual. Organizatorii susţin că cei care vor veni la târg vor avea de unde alege un cadou, de la ceramică la tablouri, târgul are de toate pentru toţi şi pentru toate buzunarele. În dorinţa de a împleti tradiţia populară străveche din prag de sărbători de iarnă cu nevoia de a oferi cadouri, organizatorii au invitat pentru acest eveniment meşteri populari renumiţi din zonele limitrofe.
De asemenea, începând cu ora 12.00, la Căminul Cultural din Baia de Fier vor avea loc evenimente cultural educative susţinute de grupuri de copii (ansambluri folclorice şi elevi), iar de la ora 19.00 în comună se va face horă şi un foc de tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here