Tatăl care și-ar fi agresat copiii a scăpat de cătușe

Bărbatul de 40 de ani, din Aninoasa, care a fost reținut, luni seara, după ce și-ar fi agresat cei doi copii, minori, de 11, respectiv 14 ani, pe o bază sportivă din localitate, a fost eliberat după o noapte de arest. Anchetatorii au dispus punerea sa sub control judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, fiind anunțat că, dacă va mai încălca Ordinal de protecție, va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis documentul prin care i se interzice să se apropie de fosta soție și cei doi copii, dar și de locuința lor. Luni însă, suspectul nu a mai ținut cont de această hotărâre. ”La data de 16 octombrie, Poliţia Oraşului Ţicleni a fost sesizată, prin apelul 112, de o femeie de 41 de ani, din localitate, cu privire la faptul că un bărbat de 40 de ani, din comuna Aninoasa, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-a agresat cei doi copii minori aflaţi pe o bază sportivă din centrul oraşului Ţicleni, după care a plecat spre domiciliul fostei soţii, existând riscul să o agreseze şi pe aceasta.
La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă de poliție care l-a identificat pe agresor în faţa domiciliului fostei soţii, o femeie de 36 de ani, din oraşul Ţicleni. Întrucât persoana în cauză se manifesta agresiv, aceasta a fost imobilizată şi condusă la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor, ocazie cu care s-a stabilit că se afla sub efectul unui ordin de protecție emis de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, care îi interzicea să se apropie de fosta soţie, cei doi copii minori și de domiciliul acestora”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Bărbatul este cercetat, în libertate, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție, violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice.
În prezent, la nivelul județului Gorj se află în monitorizare 26 de astfel de ordine de protecție. ”Facem apel la toate persoanele care se află sub protecția unui astfel de ordin să anunțe imediat organele de Poliție, în cazul în care măsurile impuse nu sunt respectate”, a mai precizat Miruna Prejbeanu. Bărbatul nu a scos niciun cuvânt în fața jurnaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here