Tineri din Bumbești-Jiu, la vânătoare de comori prin Craiova

Mai mulţi liceeni din Bumbeşti-Jiu au participat la un atelier de dezvoltare personală organizat de Fundaţia PACT, alături de tineri din Slatina şi Filiaşi.

Activitatea s-a întins pe parcursul a două zile, respectiv weekendul trecut, în zilele de 25 şi 26 august, şi a avut loc la Craiova. Astfel, nouă tineri liceeni din Bumbeşti-Jiu, membri sau voluntari ai Asociaţiei D. E. P. Bumbeşti-Jiu, au avut ocazia de a învăţa să se cunoască mai bine şi de a-şi descătuşa, cât şi controla mai bine trăirile şi sentimentele printr-o serie de jocuri antrenante.

Pe lângă jocurile ce le-au fost pregătite, acestora li s-au pus la încercare abilităţile strategice şi cele de lucru în echipă printr-o vânătoare de comori în care au trebuit să străbată oraşul Craiova, cu scopul de a cunoaşte oameni noi şi a de a-şi face amintiri plăcute.

“Această experienţă a fost pentru mine o impresionantă posibilitate a dezvoltării personale şi un făgaş care mi-a adus noi perspective. Datorită acesteia am învăţat felurite principii şi conduite legate de fiinţa umană, ceea ce m-a condus spre o schimbare radicală a viziunilor mele posace în viziuni pozitive şi optimiste. Comuniunea dintre cei participanţi a fost lucrul care m-a fascinat şi care mi-a plăcut cel mai mult, uneori reuşind să îmi treacă prin minte gândul că această experienţă a fost făurită de către hazard, transformând interacţionarea dintre noi în ceva magic”, a povestit Ionela Corobea, elevă în clasa a X-a la Colegiul “Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu.

Atelierul de dezvoltare personală face parte din programul educaţional “Întâlniri virtuale pentru viitorul meu”, organizat în parteneriat cu Telekom România şi Fundaţia Romanian Business Leaders, ce a avut ca scop facilitarea accesului tinerilor din comunităţile mici la diverse resurse care contribuie la dezvoltarea lor.

În cadrul proiectului, 36 de tineri din Bumbeşti-Jiu, Filiaşi şi Slatina au fost puşi în contact cu mentori din domenii diferite (business, poliţie, IT, HR, jurnalism, medicină şi mediul non-guvernamental) pentru a-i îndruma şi a-i motiva să îşi atingă obiectivele.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here