Tot mai mulți tineri, diagnosticați cu obezitate

588

Studiiile realizate de specialiști în sănătate relevă faptul că mai puțin de jumătate (44%) dintre românii cu vârste peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi și 5% subponderali. La nivelul județului Gorj, 1.527 de persoane suferă de obezitate. Statistic vorbind, numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate a crescut în ultimul an.

Stresul, consumul haotic de alimente, dar şi anumite afecţiuni medicale determină o creştere excesivă în greutate la tot mai multe persoane. Obezitatea este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, de la an la an a continuat să crească numărul obezilor din județul nostru. „La începutul anului 2015, la nivelul județului Gorj erau în evidențele medicilor 981 de persoane diagnosticate cu obezitate. Pe parcursul lui 2016, au intrat în evidențe 677 de obezi și au ieșit doar 138, rămânând în evidențe 1.520 de persoane diagnosticate cu obezitate. În 2017 au intrat în evidențele medicilor 586 de cazuri noi și au ieșit 323, rămânând 1527 de obezi”, a confirmat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Tratamentul obezităţii constă în reducerea excesului de greutate printr-un regim; atunci când obezitatea este provocată de o boală, aceasta trebuie să fie tratată. Indiferent de situaţie, obezilor li se recomandă să consulte un specialist înainte de a începe o cură de slăbire.

Statistici îngrijorătoare
Un sondaj de opinie realizat la nivel național, anul trecut, de compania de cercetare de piață ISRA Center relevă faptul că mai puțin de jumătate (44%) dintre românii cu vârste peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi și 5% subponderali. Același studiu arată că majoritatea românilor (51%) cred că au o greutate normală, în timp ce 4 din 10 consideră că greutatea lor este mai mare decât ar trebui.
Percepția asupra propriei condiții fizice nu este întotdeauna obiectivă, relevă cercetarea. Astfel, 23% dintre românii ce își descriu propria greutate între limitele normale sunt, de fapt, supraponderali sau obezi conform Indicelui de Masă Corporală. Studiul a fost realizat în perioada 17 februarie — 8 martie pe un eșantion de 1.005 respondenți, reprezentativ la nivel național pentru populația din România, cu vârsta peste 15 ani. Marja de eroare este de 3,1% la un nivel de probabilitate de 95%. Datele au fost culese prin intermediul unui chestionar cantitativ, prin metoda interviurilor telefonice.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here