Tradiţia matematicienilor motreni continuă

439

Sanda IonÎn fiecare an, trei şcoli din Motru, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Şcoala Generală Nr.1 şi Şcoala Generală Nr.2, organizează prin rotaţie tradiţionalul concurs interjudeţean de matematică „Buţă Titu”, ajuns la a V-a ediţie.

Anul acesta, organizatori ai concursului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Municipiului Motru şi Şcoala Generală Nr. 2. Preşedintele comisiei de organizare este inspectorul şef al ISJ Gorj, Iustin Paralescu, preşedinte de onoare, primarul Dorin Hanu, iar vicepreşedinţi: directorul şcolii organizatoare, Ion Sanda şi directorul Şcolii Generale Nr. 1, Eduard Pârvulescu.

Subiectele vor fi redactate de matematicienii Iustin Paralescu, Drulă Valeriu, directorul CNGC, Gabriel Bălan, Şcoala Generală Nr.2, Eduard Pârvulescu, Şcoala Generală Nr.1 şi Minodora Râbu, CNGC. Comisia de corectare este condusă de profesorul Ermil Babiuc, profesor evaluator.

Între membrii comisiei de corectare se regăsesc profesori motreni, dar şi profesori din Târgu-Jiu, Orşova, Băleşti şi Lupeni.

Înscrieri până pe 30 noiembrie

Înscrierea la concurs este permisă până în data de 30.11.2010 şi se poate face prin fax sau e-mail la Şcoala Generală Nr.2 din Motru.

Organizatorii estimează participarea a circa 250 de elevi şi pentru că mai este o zi până la concurs, ne permitem să publicăm numărul de telefon şi fax al Şcolii Generale nr.2 din Motru: 0253 410 470, adresa de e-mail: gabi_mate@zahoo.com, adresa directorului adjunct al şcolii, Gabriel Bălan.

Facem precizarea că la concurs pot participa elevii din clasa a IV până la clasa a VIII-a şi că fiecare elev trebuie susţinut cu o taxă de participare de 10 lei. Concursul în sine este bugetat cu 5.000 lei de către Consiliul Local Motru şi beneficiază de numeroase sponsorizări din partea familiei regretatului matematician motrean Buţă Titu. Valoarea totală a premiilor depăşeşte 2.600 de lei.

Premii pe măsura inteligenţei

Concursul se desfăşoară în data de 4 decembrie la ora 9:00, iar rezultatele concursului se vor da undeva în jurul orelor 16:00. Scopul concursului este să obişnuiască elevii cu atmosfera de concurs, să le arate cât de frumoasă este matematica şi de ce trebuie învăţată.

Organizatorii au promis un concurs corect, unde copiii vor primi totul ca să-şi poată dovedi inteligenţa.

Selecţia nu este întâmplătoare, fiecare şcoală poate trimite doar doi elevi din fiecare an de studiu, iar după cele două ore de concurs, care se vor desfăşura între ora 10:00 şi 12:00, copiii vor fi conduşi în excursie prin municipiul Motru şi împrejurimi.

Câştigătorii vor primi 200 de lei locul I, 150 locul II, 100 de lei locul III şi 50 de lei locul IV. Toţi aceşti bani se împart dacă există mai mulţi premianţi.

De văzut că din cei 2.600 de lei, cel puţin 2000 de lei rămân pentru premiile comune, care revin fiecărui participant, la care se adaugă sponsorizarea din partea familiei Buţă.

Concursul de la Motru, echivalentul unuia naţional

Organizarea acestui eveniment poate crea o bună imagine şcolii şi competitorilor, de aceea nu mai puţin de 14 profesori vor da o mare atenţie corecturii. Ion Sanda spune că: „acest concurs interjudeţean este în mod categoric echivalent al unui concurs naţional şi, de aceea, concentraţia de inteligenţă, atât a elevilor, cât şi a profesorilor, este una specifică elitelor”.

Trebuie să recunoaştem că osteneala profesorilor de matematică din Motru a fost răsplătită an de an de performanţele celor care au trecut la alte nivele de învăţământ, şcoala din Motru fiind întotdeauna o excelentă rampă de lansare.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here