Trei procurori din Gorj cer transferul: Unul dintre ei a fost reclamat la 112

Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, Dumitru Dobre, solicită să fie transferat în Capitală. Acesta a optat pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, urmând ca în ședința CSM, de mâine, să se stabilească unde își va desfășura activitatea în continuare. Alți doi magistrați cer transferul. Grigore Cosmin Băloi, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti dorește să fie mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, iar Andrei Cristian Onescu  solicită să fie transferat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Anul trecut, procurorul Andrei Cristian Onescu a fost reclamat la 112 de un polițist cercetat după moartea unui ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj. Agentul a susținut că procurorul de caz i-ar fi luat telefonul, după ce a fost chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, la audieri. Inițial, polițistul i-ar fi dat telefonul jandarmului, care i l-ar fi dus procurorului Andrei Onescu, în baza unei ordonanțe de verificare a aparatului. Reprezentanții Parchetului au susținut însă că operațiunea a fost legală.

”Procurorul, cu ocazia audierii unui suspect, i-a solicitat, în baza unei ordonanțe, să-i predea un obiect, lucru pe care persoana respectivă l-a refuzat și s-a procedat  la ridicarea silită a obiectului, conform ordonanței procurorului. Ține de urmărirea penală. Telefonul a fost ridicat, conform ordonanței. Este legal. Am discutat cu procurorul. Mi-a spus că a existat un incident. Este un act procedural îndeplinit de procuror, într-adevar dânsul este polițist, procurorul și-a făcut treaba”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în perioada în care erau efectuate verificări. (L.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here