Ultima Ora

ANUNȚ IMPORTANT pentru șoferi

 | 17 octombrie 2016, 09:50 | 0 comentarii | 

Polițiștii avertizează că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă la o anumită dată. Totul depinde de starea părţii carosabile. Acestea trebuie să fie folosite atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Semnatura eletronica CertDigital

”De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.  Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, în prezent, între 1.125 de lei și 2.500 de lei. În afară de sancționarea cu amendă se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

În ceea ce privește situația traficului, DN67CTransalpina, a fost închis din data de 8 octombrie, între Rânca şi Obârșia Lotrului, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL