Ultima Ora

Biserică de lemn cu pictură interioară pe pânză, sfințită duminică la Baia de Fier!

 | 28 octombrie 2016, 18:44 | 0 comentarii | 

O biserică de lemn, unicat în Gorj,va fi sfințită duminică în comuna Baia de Fier. La eveniment va fi prezent mitropolitul Olteniei Irineu și un sobor de preoți. În incinta lăcașului de cult, care poartă hramul ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel,, , se va oficia, de la orele 9.00 ale dimineții, slujba de târnosire a bisericii, aceasta fiind continuată cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia vor avea loc două hirotonii, a unui preot și a unui diacon, ambii din afara județului Gorj.
La finalul evenimentului religios va fi oferită o gramată de mulțumire Consiliului Local Baia de Fier. De altfel, actuala administrație locală dar și fosta administrație locală a comunei au contribuit semnificativ la realizarea lăcașului de cult, al cărei piatră de temelie s-a pus cu 6 ani în urmă. Cetățenii localității au avut, de asemenea, un aport important la ridicarea bisericii, care este o filie a Parohiei Grui-Sohodol-Baia de Fier.
Biserica de lemn din Baia de Fier a fost realizată cu mare dăruire, lăcașul fiind unul deosebit care se bucură de o pictură interioară pe pânză, pereții neputând fi pictați, și de o podea realizată de mâna unui artist cunoscut.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL