Ultima Ora

Ce a răspuns Becali când i s-a propus să cumpere ”Cumințenia Pământului”

 | 15 octombrie 2016, 13:54 | 0 comentarii | 

Înainte de ca Guvernul României să propună o colectă publică pentru cumpărarea Cuminţeniei Pămânutului, opera i-a fost propusă lui Gigi Becali. Cel puţin aşa susţine patronul Stelei. Acesta a dezvăluit că ginerele lui Teodor Meleşcanu l-a întrebat dacă vrea să ofere 10 milioane de euro pentru opera lui Constantin Brâncuşi. Becali nici n-a vrut să audă:
”Da, cineva, nu îi dau numele, că nu vreau să fie public, mi-a spus mie: ‘Domnule Becali, vreau să îţi propun ceva – să cumperi Cuminţenia Pământului’. 10 milioane mi-a spus mie atunci. Eu nu dau nici măcar un milion pe o bucată de piatră. Pentru ce, dacă oricum nu poate fi scoasă din ţară şi proprietarii sunt obligaţi să o ţină în siguranţă?
Pentru ce să dăm noi 11 milioane? Ginerele lui Teodor Meleşcanu, Peter Imre, m-a chemat acasă să vorbim pe tema asta, eu i-am zis că nu dau nici un milion pe o bucată de piatră. Domnul Imre are o casă de licitaţie şi de antichităţi, ia mergeţi şi vedeţi ce se întâmplă acolo”, a declarat Gigi Becali la Antena 3.
Guvernul României a alocat 10 milioane de euro pentru cumpărarea statuii, după ce a reuşit să strângă doar un milion de euro din colecta pe care a făcut-o. Cuminţenia Pământului urmează să fie expusă la Muzeul Satului din Bucureşti.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL