Decizia judecătorilor în dosarul fostului manager al CEO

463

Judecătorul de caz, de la Tribunalul Gorj, a stabilit aseară ca următoarea înfățișare în procesul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia să aibă loc pe 7 februarie. ”Amână cauza la 07 februarie 2017 pentru a se cita martorul lipsă la domiciliu şi la locul de muncă şi pentru a se cita în continuare doi martori din rechizitoriu”, a stabilit instanța.

Radu Cristian Eugen, fostul președinte al Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia, este martorul care va fi citat la domiciliu și la locul de muncă. ”De șase luni, locuința sa a fost închiriată unor firme, iar vecinii spun că de două luni nu au mai văzut pe nimeni acolo. O să continuăm căutările“, a declarat magistratul de caz.

Fostul manager al companiei, Laurențiu Ciobotărică, care este în prezent membru al Directoratului CE Oltenia, a fost trimis în judecată pe 8 iunie, alături de Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, acuzată de complicitate și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Suspiciunea este că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice. ”La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite”, se precizează în comunicatul DNA. Daniel Antonie este judecat într-un alt dosar, tot pentru abuz în serviciu, alături de Vasile Ghimiș, fost director la Direcția Economică a Sucursalei ”Divizia Minieră” din cadrul CEO și de doi administratori ai firmelor de la care au fost cumpărate truse sanitare și furtunuri pentru stingerea incendiilor. Suspiciunea este că, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Antonie și Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CEO, ar fi dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea de la două firme, la prețuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. Prejudiciul stability de de procurorii DNA este 415.240,66 de lei. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în proces. (L.F.)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pe caragea si ciurel sa l chemati ca martor.
    Ei ompreuna cubprocurorulnpenal grecu folosindu se de politistul fara minte stroe au regizat…totul.
    Credeau ca i iau locul lui lui ciubotarica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here