Ultima Ora

Decizia judecătorilor în dosarul unui cunoscut director din CEO

 | 11 octombrie 2016, 10:18 | 0 comentarii | 

UPDATE:  Judecătorii au respins cererile și excepțiile formulate de către inculpați, prin apărătorii aleși, constatând legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. ”Dispune începerea judecății. Cu drept de contestație”, au stabilit magistrații.

Semnatura eletronica CertDigital

Judecătorii de la Tribunalul Gorj se vor pronunța astăzi, în dosarul directorului Sucursalei Divizia Minieră. Daniel Antonie a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de alte trei persoane, printre care și Vasile Ghimiș, director la Direcția Economică a Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CEO. Ceilalți doi inculpați sunt administratori ai firmelor de la care au fost cumpărate trusele sanitare și furtunurile pentru stingerea incendiilor, aceștia fiind acuzați de complicitate. Anchetatorii susțin că faptele ar fi fost comise în urmă cu trei ani. “În perioada octombrie 2013-martie 2014, inculpatul Antonie Daniel, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, beneficiind de complicitatea și a altor persoane, a dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea la prețuri supraevaluate de către societatea pe care o conducea a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, inculpatul Antonie Daniel a prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei”, susțin procurorii DNA. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în proces.

Antonie este judecat în două dosare diferite, pentru abuz în serviciu. Acesta a fost deferit Justiției mai întâi în dosarul supranumit “Bani pentru Medințu”, pentru abuz în serviciu, alături de Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia și Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, suspectată de complicitate. Cei trei sunt acuzați că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice. Bărbatul a declarat că este nevinovat.

Rămâi pe gorjeanul.ro pentru a afla primul decizia instanței!

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL