Ultima Ora

E-coli, în mai multe unităţi de alimentaţie din Gorj

 | 17 ianuarie 2017, 10:56 | 0 comentarii | 

ANSVSA a făcut publice rezultatele acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală în perioada 16 mai 2016 – 30 decembrie 2016.

Semnatura eletronica CertDigital

În perioada menţionată, buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de  probe prelevate din întreaga ţară, iar câteva cazuri au fost confirmate şi la Gorj: probă din pastă de mici, hypermarket, judeţ Gorj; probă recoltată din produsul carne tocata vita, supermarket, județ Gorj; probă recoltată din produsul hamburger, supermarket, judet Gorj.

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, în cadrul acestui Plan* au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi, şnitel mânzat, hamburger vită….); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, caşcaval afumat, caş bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, caşcaval afumat…)

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

(I.M.)

 

Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL