Astăzi, la ora 10.00, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu are loc festivitatea de premiere a concursului județean „Beneficiile consumului de fructe și legume”, ajuns la cea de-a patra ediție. Proiectul este realizat de Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Anul acesta, concursul a constat în elaborarea unor lucrări scrise (compunere sau eseu) cu tema ”Importanța fructelor și legumelor în alimentație” și a implicat un număr total de 281 de elevi din clasele III-VII, din următoarele unităţi de învățământ: Şcoala Gimnazială Sat Arcani, Comuna Arcani; Şcoala Gimnazială Nr.1 Sat Barza, Comuna Dănești; Şcoala Gimnazială Sat Runcu, Comuna Runcu; Şcoala Gimnazială Sat Scoarța, Comuna Scoarța; Școala Gimnazială Sâmbotin, Comuna Schela.Vor fi premiați 25 de elevi, care vor primi câte o diplomă şi un set de rechizite constând în: seturi creioane colorate, seturi pix, acuarele și pensule de desen, cărți cu rețete culinare sau atlase care au legătură cu obiectivele programului.