Ultima Ora

Guvernul a decis micșorarea chiriilor ANL

05 aprilie 2017, 19:40 | 0 comentarii  |  339 vizualizari

Chiriile datorate de persoanele cu venituri reduse, care beneficiază de locuinţe ANL, vor fi diminuate şi vor fi calculate după noi criterii, raportate la venitul realizat pe membru de familie. Ordonanţă a fost adoptată, astăzi, de Guvern.

Modificările aduse au scopul să asigure protecţia socială persoanelor cu venituri mici, prin limitarea cuantumului chiriei, astfel:

Semnatura eletronica CertDigital

– Maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe ţară;

– Maximum 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie este mai mare decât salariul minim brut pe ţară, dar nu depăşeşte 100% salariul minim brut pe ţară garantat în plată;

– Maximum 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie depăşeşte 100% din salariul minim brut pe ţară, dar nu mai mult de 5.000 lei. (A.C.)

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL