Ultima Ora

Liberalul Berca reclamă apa cu amoniu din Preajba

 | 17 iunie 2015, 13:11 | 0 comentarii | 

Consilierul municipal Eduard Berca, copreşedinte al PNL Tg-Jiu, transmite printr-un comunicat de presă că a fost sesizat de către mai mulţi cetăţeni, că apa din zona Preajba conţine impurităţi şi este neconformă, având amoniu. ,,Consecvent credinţelor sale, de a veni în sprijinul târgujienilor, Berca a făcut o sesizare la Diorecţia de Sănătate Publică Gorj, după ce Aparegio a refuzat să ofere explicaţii cetăţenilor respectivi. În urma sesizării, depusă de Eduard Berca la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, respectiva instituţie a trimis răspuns prin care arată că apa, facturată de APAREGIO ca „apă potabilă”, este neconformă şi conţine amoniu. <<Instalaţia de apă potabilă Preajba nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare, pentru că în cadrul programului de monitorizare a calităţii apei s-a înregistrat neconformitatea chimică prin parametrul amoniu>>, se arată în răspunsul DSP Gorj, instituţie care îi comunică lui Eduard Berca şi faptul că operatorului , în speţă Aparegio, i s-a comunicat situaţia.
Cu toate acestea, oamenilor care locuiesc în cartierul Preajba, Aparegio le facturează apa,ca fiind potabilă, astfel că respectivii târgujieni plătesc pentru apa otrăvită 2,42 de lei pentru un metrul cub.
Eduad Berca solicită autorităţilor locale să ia măsurile care se impun şi le somează public să nu mai pună în pericol cetăţenii oraşului”, se arată în comunicatul PNL Gorj.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL