Ultima Ora

Primăria Cărbunești a rămas de ieri fără viceprimar! Călina a pierdut cu ANI

 | 11 decembrie 2015, 13:11 | 1 coment | 

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat ieri, definitiv, în procesul inițiat de ANI împotriva lui Iuliu Călina, viceprimarul orașului Târgu-Cărbunești. Sentința nu a fost una pozitivă pentru vicele acuzat de incompatibilitate, pentru că firma soției avusese contracte cu autoritatea locală în condițiile în care soțul ei era edil interimar, magistrații respingându-i recursul declarat de Călina, ca nefondat. A rămas astfel în picioare raportul ANI dar și sentința Curții de Apel Craiova care stabilea, în 2013, că viceprimarul era incompatibil în funcție, el având interdicție timp de trei ani de a fi candidat și de a ocupa o funcție publică. Începând astfel de joi, Călina nu mai este, oficial, viceprimar al localității, el rămânând totuși președintele organizației PSD Târgu-Cărbunești. Secretarul primăriei are obligația acum de a informa Prefectura Gorj și CL Cărbunești de sentința instanței supreme, urmând ca vicele să fie detronat prin ordin al prefectului Alin Văcaru.
Există șansa ca vicele Călina să fie obligat să returneze banii obținuți ca salariu din momentul în care ANI i/a adus la cunoștință incompatibilitate.
ANI a fost sesizată în 2013 de către Ion Fugaru, pe atunci viceprimar al localității, în legătură cu starea de incompatibilitate în care se afla Iuliu Călina la momentul respectiv. A fost necesar însă un proces de 2 ani de zile pentru ca Iuliu Călina să fie constatat incomptibil și de judecători.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Primăria Cărbunești a rămas de ieri fără viceprimar! Călina a pierdut cu ANI

  1. A incercat de mult sa traga de timp cu fixarea unui termen la iccj dar se pare ca nu a mers.Unii de la PSDsant socati de aceasta decizie dar este una normala si corecta.Ar fi normal sa returneze banii incasati pina acum de cand a fost declarat incompatibil
    .Si cum ramane cu banii care au fost imputati de Camera de Conturi gorj cu Piata Orasului.Daca era un om corect cu se da Contractul acela de 6 paini il trecea ca sponsorizare pentru gradinita.Ca unde a mers mia mergea si suta.Cred ca nu trebuie sa vina Mascatii sa il scoata din Primarie.Gata deja e prea mult……..Acasa dar pe usa din spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL