Ultima Ora

Vezi anunțul deputatului Weber!

 | 09 februarie 2018, 13:08 | 0 comentarii | 

<<În ședința Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din 6 februarie, am susținut această inițiativă a Guvernului menită să crească nivelul calității sectorului public de asistență medicală de urgență și a actului medical furnizat cetățeanului.
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţã a Guvernului nr.74/2017 (PL-x nr. 541/2017), ce are ca obiect de reglementare desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ca unitate de achiziţii centralizată pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul IGSU, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a primit raport favorabil după dezbaterile în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, urmând să fie dezbătut și de cea de-a treia comisie sesizată pe fond, Comisia pentru sănătate şi familie.
În baza Ordonanței, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă poate semna acorduri-cadru şi contracte subsecvente, demarând un proces de achiziţie centralizată a ambulanțelor, care, prin creşterea cantităţilor achiziţionate, va determina economii substanţiale. Aceste achiziții au și avantajul standardizării echipamentelor, ceea ce facilitează interoperabilitatea resurselor SMURD și asigură reducerea semnificativă a costurilor aferente mentenanţei acestora>>, a anuntat în această dimineață, Mihai Weber, deputat PSD de Gorj.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL