Un nou exercițiu de alarmare în Gorj

Sirenele de alarmare publică existente în județul Gorj vor fi acționate, din nou, astăzi, între orele 10.00 și 11.00. Aceste exerciții au început în august și se desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni, timp de o oră, scopul fiind testarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Locuitorii întregii țări vor auzi unul din semnalele de alarmare:
“PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din trei impulsuri a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, “ALARMĂ AERIANĂ “ compusă din 15 impulsuri a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele, “ALARMĂ LA DEZASTRE” compusă din cinci impulsuri a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Exerciţiul se va încheia cu semnalul “ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un semnal continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat, timpul este redus la jumătate.
Sfatul reprezentanților ISU pentru cetățeni este să rămână calmi şi să se informeze la locul de muncă despre măsurile de protecţie, adăpostire şi evacuare stabilite de persoanele cu atribuţii.
La nivelul județului sunt 180 de sisteme de alarmare, dintre care 47 în municipiul Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here