Un nou val de concedieri colective la Gorj

21 de angajaţi de la societatea Apă-Canal Salubritate din oraşul Rovinari vor fi concediaţi colectiv până la data de 1 septembrie 2014, potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.

Reprezentanţii societăţii motivează că aceste concedieri se vor realiza ca urmare a neîncasării debitelor restante, dar şi a cheltuielilor nejustificat de mari cu personalul în cadrul unităţii.
“Motivele care determină concedierea sunt pe de o parte faptul că societatea nu a reuşit să încaseze creanţele restante, deşi a întreprins toate măsurile legale şi necesare în acest sens, s-a hotărât să se reorganizeze şi să continue activitatea cu o parte din salariaţi; un alt motiv fiind ponderea mare a cheltuielilor cu personalul în cadrul societăţii, în procent de 60%, cheltuieli nejustificate înregistrate cu o parte din personalul TESA, operativ şi muncitor. Vor fi concediate colectiv 21 de persoane din numărul total de 112 angajaţi. Este vorba de un inginer, un subinginer, doi consilieri juridici, un maistru, cinci casieri, un operator calculator, opt muncitori necalificaţi şi doi muncitori calificaţi”, a precizat Romeo Chiriac.
Au rămas fără loc de muncă, în urma concedierilor colective, de la începutul anului şi până în prezent, 53 de persoane, dintre care cele mai multe, 30, de la SC Servicii Energetice Oltenia SA.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here