Urmărire în trafic, încheiată cu reținere

Un bărbat de 46 de ani, din Mehedinți, a ajuns, duminică seara, în arestul Poliției Gorj. Polițiștii susțin că, deși avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, acesta a urcat la volanul mașinii soției sale, aflată la muncă, în Italia, și a călătorit până la Motru. Cursa nebună a început, vineri seara, când polițiștii din Motru au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului care circula pe strada Macului, din localitate. Șoferul a refuzat să oprească. ”Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia folosindu-se semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei, până la limita cu județul Mehedinți, fără ca autoturismul să poată fi oprit. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul în cauză este proprietatea unei femei, de 35 de ani, din comuna Broșteni, județul Mehedinţi, care, atunci când a fost contactată telefonic, a precizat că se află în Italia și a lăsat autoturismul la domiciliu, în grija soțului său. Ulterior acesta s-a prezentat la sediul Poliției Motru și a precizat că a încredințat autoturismul unui alt bărbat, din localitatea Broșteni”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că persoana care a mers la Poliție, soțul proprietarei, a mințit și chiar bărbatul de 46 de ani, din comuna Broșteni, județul Mehedinți, s-a aflat la volan. Vasile Cristian ar fi fugit, pentru că avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
”În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deţine permis de conducere. La data de 8 octombrie au fost continuate cercetările faţă de cel în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, față de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore și introducerii în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj.
Bărbatul a refuzat să facă declarații, în fața camerelor de filmat. Ieri, acesta a fost prezentat din nou la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here