Utilajele de deszăpezire, prezentate de municipalitatea târgujiană

Utilajele ce se vor ocupa în acest sezon de iarnă de deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu au fost prezentate, ieri, de reprezentanţii municipalităţii.

Conducerea societăţii Edilitara Public, aflată în subordinea Primăriei Târgu-Jiu, a inspectat, marţi, toate utilajele deja pregătite să intervină pentru deszăpezire încă de la prima zăpadă care va cădea în municipiu, şi care vor asigura întregul proces de deszăpezire pentru iarna 2017-2018. “Am vrut să prezentăm utilajele; noi suntem pregătiţi pentru acest sezon de iarnă şi Târgu-Jiul nu va avea de suferit în această perioadă. Am alocat şi fondurile necesare prin rectificările pe care le-am făcut de la bugetul local. Sunt utilajele la nivelul anului trecut, deci nu este o diminuare a numărului de utilaje. Noi ne dorim o iarnă uşoară pentru că ar fi şi costurile cu aceste utilaje mult mai reduse, dar pentru orice s-ar întâmpla, noi suntem pregătiţi”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

250 de angajaţi, pregătiţi să acţioneze
Şi directorul Edilitara Public, Alexandru Zaharia, precizează faptul că are la dispoziţie atât componenta umană, cât şi materialul antiderapant pentru acest sezon de iarnă: “Suntem pregătiţi pentru perioada de iarnă pe toate cele trei direcţii. Noi avem deja pregătite utilajele cu care vom acţiona pe timp de iarnă. Cealaltă componentă face referire la materialul antiderapant şi la celelalte materiale pe care noi le folosim pe perioada de iarnă. Avem în stoc peste 1.000 de tone de material antiderapant pus la scuteală foarte bine să nu fie ud să ne fie greu la iarnă, ne-am aprovizionat şi cu clorură de calciu lichidă pentru zona centrală pentru că pavimentul trebuie tratat în mod special; avem clorură de calciu solidă pentru zonele de paviment din oraş. Cealaltă componentă, cea umană, se ştie foarte bine că Edilitara are la dispoziţie cel puţin 250 de oameni care pe perioada de iarnă acţionează unitar la zăpadă, fie că degajăm parcurile, pieţele, trotuarele din municipiul Târgu-Jiu, instituţiile publice şi alte locuri. Comandamentul va începe de miercuri seara. Luna decembrie nu se arată o lună deosebită din punct de vedere al precipitaţiilor. Noi avem contracte cu Institutul Teritorial pentru avertizare, primim zilnic avertizare meteo aşa că putem să ne pregătim din timp pentru codurile galbene, eventual şi cele portocalii, în aşa fel încât să luăm măsurile de rigoare. Va fi un ofiţer de serviciu 24 de ore din 24, avem ingineri care asigură mentenanţă. Avem şi 8 muncitori la dispoziţia comandamentului să intervină în orice moment, avem personalul de deservire. Acum aşteptăm iarnă, dar sperăm să mai întârzie pentru că mai avem de rezolvat câteva asfaltări prin oraş. Ne dorim să vină cât mai târziu iarna”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here